27 grantova za mikrobiznis u Hanu

Lokalne vesti - Četvrtak 20.10.2016 - 22:24

Vranje - U okviru projekta ”Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji” potpisan je aneks ugovora o saradnji između “Help” - a i opštine Vladičin Han.

Dugogodišnja saradnja sa Dugogodišnja saradnja sa "Help-om" FOTO: Han info

Vladimir Kostić, pomoćnik predsednika opštine, kaže da je ovim aneksom ugovora o saradnji, u narednom periodu biće omogućeno još 27 grantova, 13 po 1.500 i 14 po 2.400 evra u opremi za samozapošljavanje, finansiranih od strane Švedske agencije za razvoj “Sida” i opštine.

- To je još jedan projektni ciklus, podelićemo grantove našim sugrađanima koji budu konkurisali I iskazali najbolje ideje za mali biznis, ali i onima kojima je to najneophodnije.

Subvencije idu u vidu mašina i opreme za pokretanje biznisa u vrednosti od 1.500 do 2.400 evra
- navodi Kostić.

“Help” uspešno sarađuje sa opštinom Vladičin Han od 2014. godine na realizaciji programa podrške samozapošljavanju.

Ukupna vrednost podrške realizovane u ovoj opštini, uz pomoć donatora, iznosi više od 600.000 evra, za do sada podržanih 111 korisnika grantova u opremi za mikro i male biznise i devet stambenih jedinica u okviru EU projekta, čija izgradnja je u toku.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane opštine Vladičin Han u okviru medijskog projekta. Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav opštine Vladičin Han.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: