28 stanova za socijalno ugrožena lica

Lokalne vesti - Subota 17.09.2016 - 12:56

Gradsko veće grada Vranja, na sednici u petak, donelo je odluku o formiranju Komisije za dodelu stanova socijalno ugroženim i porodicama ratnih vojnih invalida, saopštio je zamenik gradonačelnika Igor Andonov.

Odluku ispred Gradskog veća saopštio Igor Andonov FOTO D. Ristić/OK Radio Odluku ispred Gradskog veća saopštio Igor Andonov FOTO D. Ristić/OK Radio

Biće dodeljeno 28 stanova u Vranjskoj Banji, koji su izgrađeni za potrebe zbrinjavanja izbeglica i interno raseljenih lica.

- Na našoj teritoriji više nema izbeglica i interno raseljenih lica, jer su svi oni koji su imali pravo, dobili stanove.


Zbog toga je tih 28 stanova ostalo prazno i prešlo u vlasništvo grada Vranja.

Mi smo na Gradskom veću doneli odluku da te stanove dodelimo socijalno ugroženom stanovništvu, a da deo stanova dobiju porodice ratnih vojnih invalida
– rekao je Andonov.

U komisiji koja će se baviti poslom dodele stanova su Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave, Julija Stošić, socijalni radnik u Centru za socijalni rad, Slađana Jamić, diplomirani pravnik u Centru, Vera Mitić, načelnica Sekreterijata za boračka i invalidska pitanja i Sanja Zlatković, zamenica sekretara Skupštine grada.

- Komisija će na prvom sastanku usvojiti pravilnik koji je Gradsko veće već usvojilo, a nakon toga će biti objavljen konkurs za dodelu stanova.

Na osnovu pravilnika će se izvršiti bodovanje i 28 porodica će dobiti stanove koji se nalaze u Vranjskoj Banji
– navodi Andonov.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: