30.000 EVRA DUGA: Privatna firma i dalje BESPLATNO u prostorijama GRADA

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.04.2017 - 08:15

Iako je Radio televizija Vranje kao jedini ponuđač za zakup prostorija u “novom” Domu kulture, vlasništvu Grada, prošla na konkursu, ona još uvek ne plaća kiriju, podaci su gradske službe za finansije.

Dom kulture: Mesečna kirija oko 1.700 evra FOTO OK Radio Dom kulture: Mesečna kirija oko 1.700 evra FOTO OK Radio

Ivan Stanković, većnik za finansije,  kaže da nije upoznat da je potpisan ugovor između Grada i RTV - a o izdavanju/zakupu prostora u kojima se RTV, kao privatna firma, aktuelno nalazi.

- Moguće i da je ugovor potpisan krajem prošle nedelje, ali ja za to ne znam.

Praktično, bez potpisanog ugovora ne može da se vrši plaćanje  zakupa prostorija
- kaže Stanković.

To znači da RTV Vranje, iako već skoro dve godine potpuno privatna firma, i dalje besplatno funkcioniše u prostorijama Doma kulture, koje pripadaju Gradu, a čija je veličina procenjena na oko 300 kvadrata.

Prema procenama po osnovu zakupa za korišćenje prostorija za nepune dve godine, RTV koja je u većinskom vlasništvu Zorana Veličkovića, duguje gradu Vranju preko 30.000 evra.

Danijela Milosavljević, gradska većnica i predsednica Komisije za davanje u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini, podseća da je RTV ispoštovala celokupnu proceduru oko zakupa prostorija.

- Po raspisanom javnom  pozivu oni su u predviđenom vremenskom periodu dostavili ponudu, kao jedini ponuđači, tako da je to sve završeno.

Komisija je zasedala, ugovor je završen, a da li ide plaćanje, to već ne znam, za to je zadužena finansijska služba
- kaže Milosavljevićeva.

Zoran Veličković, većinski vlasnik i direktor RTV - a, nije odgovarao na pozive OK Radija.

RTV će u buduće morati da plaća zakup gradu, i to preko 1.700 evra za 338 kvadrata mesečno, a kako će se i da li će se doosadašnji dug nekako izmiriti ostaje da se vidi.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: