A gde su kamere?

Lokalne vesti - Četvrtak 14.05.2015 - 21:28

Iako su prema ranijim najavama ulice u Vranju trebale do sada da dobiju video nadzor, tender za nabavku video kamera još uvek nije ni raspisan.

sve je spremno, osim tendera FOTO: Novosadska TV sve je spremno, osim tendera FOTO: Novosadska TV

Instaliranje video nadzora do sada je najmanje dva puta najavljivano, ali nikako da posao bude završen.

Prvi put, gradsko rukovodstvo očekivalo je da kamere budu postavljene do kraja prošle godine, a onda su se iznenada setili da je to veoma zahtevan posao.

Nedavno je gradski većnik Perica Janković na jednoj lokalnoj televiziji izjavio da će video nadzor biti instaliran do marta ove godine, pa opet ništa ni posle dva meseca.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić u ovom trenutku „misli da su svi uslovi ispunjeni, ali i da tender još uvek nije raspisan“.

– Uslove smo ispunili, ali mislim da tender još nije raspisan. Većnik Perica Janković vodi taj slučaj i ne znam, možda je negde nešto „zapelo“.

Uglavnom, sa policijom i našim Savetom za bezbednost smo završili ceo sistem pregleda raskrsnica i mogućih lokacija za postavljanje video nadzora.

Pribavljali smo i saglasnosti Telekoma i još nekih ustanova, tako da smo uslove ispunili i očekujem da posao uskoro bude završen – kaže gradonačelnik Antić.

Kako je planirano, na ulicama grada biće instalirano 40 kamera na 29 lokacija. Planirano je da one snimaju odvijanje saobraćaja i eventualne prekršaje, ali i situacije kod narušavanja javnog reda i mira.

Vrednost projekta je oko 20 miliona dinara.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: