AGONIJA zbog duga za nepotrošenu vodu

U fokusu - Utorak 18.10.2016 - 23:18

Žitelj jedne od ulica u strogom centru Vranja Ljubiša Gačić, nekoliko godina unazad ne može da se reši dugovanja za vodu od skoro 49.000 dinara, koje ustvari i nije napravio, nego mu je greškom pripisano u „Vodovodu“.

Muke građana sa javnim preduzećima: Gačić i Vodovod FOTO OK Radio Muke građana sa javnim preduzećima: Gačić i Vodovod FOTO OK Radio

Gačić priča da je sve počelo u leto 2011. godine, kada je on sa porodicom bio na odmoru, a nadležni iz „Vodovoda“ mu  zamenili vodomer, ušavši pri tom u dvorište iako je kapija bila zaključana, a o njemu brinuo pas čuvar.

- Nisam ni znao da su zamenili vodomer. U oktobru 2011. sam platio redovno zaduženje za septembar, i to 1.473 dinara, i tada nisam više imao nikakva dugovanja na računu.

Sa sledećim računom koji iznosi 27.756 dinara, počinje prava agonija. Ja sam to reklamirao, objasnivši da uredno plaćam, a oni su mi uzvratili odgovorom da su zamenili sat i da je račun urađen na osnovu onoga što je on pokazao.

Ja sam bio u čudu, shvativši da su mi maltene provalili u dvorište. Tražio sam da vidim zapisnik o postavljenju sata, a njega ustvari niko nije potpisao.

Objašnjenje je bilo da „Vodovod“ ne može da čeka da svi vlasnici budu kod kuće, pa da im menja vodomere.

Račun se vodi na ime drugog čoveka, koji je ranije živeo u kući u kojoj sada sa porodicom stanujem
  - pojašnjava Gačić.
 
On je potom iz „Vodovoda“ dobio odgovor da  je verovatno napravljena greška kod izrade računa, i da će ona biti otklonjena, ali to ni do današnjeg dana nije učinjeno.

Gačić u međuvremenu nije plaćao račune za vodu koju potroši na mesečnom nivou, čekajući da mu postave novi sat.

- Da greška „Vodovoda“ bude otklonjena i postavljen novi sat čekao sam tri godine.

Onda na nešto više od 48.000 dinara za navodno utrošenu vodu, meni stiže utuženje 2013. godine.

Ponovo idem u „Vodovod“, promenio se samo direktor, koji isto obećava da će sve biti sređeno, međutim ništa.

Mene poziva sudski izvršitelj da mi pleni imovinu na ime tog duga. Onda angažujem advokata, koji mi predloži da uđemo u parnicu.

Slede vrbovanja od „Vodovoda“, da ja platim tih skoro 49.000 dinara, a ja idem na to da oni meni stave sat  u mom prisustvu, a da se to ispravi 
- navodi Gačić.

Od momenta utuženja Lubiša Gačić je plaćao mesečne račune koji su stizali za utrošenu vodu, dok je na svakom računu, i dalje bilo prisutno dugovanje od skoro 49.000 dinara.

Gačić ne želi da sudski goni „Vodovod“, već misli da je jednostavnije to ispraviti u „Vodovodu“, iako je jednom prilikom od tamošnjih pravnika dobio odgovor da je imao osnova da tuži ovo javno preduzeće.

Aktuelni direktor „Vodovoda“ Goran Đorđević, kaže da često stižu reklamacije, pritužbe i žalbe građana zbog propusta koji su napravljeni u ranijem periodu.

- Ispostavi se da su baram oko 50 odsto žalbi građana na propuste „Vodovoda“ osnovane i realne.

U slučajevima ko što se desilo sa računom Ljubiše Gačića, on bi trebalo da zvanično podnese zahtev za kontrolu vodomera. Mi prosleđujemo to Direkciji za precizne mere, gde se vrši kontrola.

Mi smo tu da sve ispitamo i proverimo. Ima puno građana koji su u pravu, jer  su u proteklih osam godina pravljene brojne gluposti, koje mi za kratko vreme ne možemo da ispravimo.

Dugo godina niko nije obraćao pažnju na zahteve građana, a sada stvarno vodimo računa o tome.

Svaki građanin koji ima problem može da dođe, da prijavi, a mi ćemo ispitati o čemu je reč
- kaže Đorđević.

Direktor „Vodovoda“ podseća da svakog četvrtka prima građane na razgovor, i da se oni u najvećem broju slučajeva žale na to da im je na računima prikazana enormna potrošnja vode, koju prate visoki računi.
 

Ovaj tekst prizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja u okviru projekta "Stop kriminalu, stop korupciji". Stavovi izneti u njemu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: