Ajvar uživo!

Lokalne vesti - Sreda 01.10.2014 - 13:02

U Vranju je u sredu organizovano veliko spremanje ajvara na Sportskom centru u okviru projekta „Izađi mi na teglu“ .

Sa lica mesta Sa lica mesta

Na terenu je 18 ekipa koje su dobile po 30 kilograma paprika. Među njima su učenici  Poljoprivredne  i Veterinarske škole, predstavnici Udruženja penzionera  i pojedinci koji su sami formirali ekipe.

U spravljanju ajvara nadmeću se „ Baš ajvar“ , „Ministarke“,  „Ljute papričice“, „Zlatna jesen“ , „Meraklike“ .

Projekat realizuje TO Vranje u saradnji sa produkcijskom kućom „Bašta mašta“ iz Beograda, a dešavanje ima humanitarni karakter .

Čitava količina ajvara koja se napravi na samoj manifestaciji  biće data u humanitarne svrhe, nezbrinutoj deci, kažu organizatori.

- Ajvar se priprema isključivo od paprika na tradicionalan način.   Svi su dobili ulje, so, rukavice, drva, kube, doneli su samo srećnu šerpu i varjaču.

Kreativni su bili i u davanju imena svojim ekipama, očekujemo preko 300 tegli ajvara. Degustacija je  posle 19 sati.

Uzorci su pod šiframa, ocenjuje ih žiri. Pobednik ide u finale takmičenja koje će biti organizovano na Kalemegdanu u Beogradu - kaže Izabela Savić iz TO Vranje.

Goran Petković  iz ekipe „Baburice“ kaže da su se prijavili da pokažu kako pripremaju najbolji ajvar.

Učenici Veterinarske škole deo su čitave priče, kako kažu zbog zabave.

 Vlado Stevanovski kapiten ekipe „Baš ajvar“ kaže da ima specijalnu tehniku u ljuštenju paprika. Njegova kolegenica Marijana Stevanović tvrdi da očekuju nagradu jer je recept  po kojem pripremaju ajvar „najbolji“.

Manifestacija ima i zabavni deo u kome će biti izvedena predstava za decu edukativnog karaktera o zdravoj hrani. Istog dana biće organizovano i takmičenje za decu  pod nazivom „Teglanje bez granica“ u različitim disciplinama.




 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: