AKCIJA SIGNAL: Probudili zgradu u ČEŠLJU pa PAJSEROM razvali vrata

Lokalne vesti - Četvrtak 08.06.2017 - 11:15

Nemanja Ivković iz Vranja i njegova supruga G. R. ogorčeni su na to na koji način je žandarmerija pokušala da uđe u stan u Lenjinovoj ulici, prilikom hapšenja D. D. (26) u policijskoj akciji „Signal“.

Brava posle policijskog tretmana FOTO amaterski snimak Brava posle policijskog tretmana FOTO amaterski snimak

D. D. je u sredu u jutarnjim satima, prema navodima policije, uhapšen kao član trinestočlane kriminalne grupe čiji članovi se sumnjiče da su od februara do aprila ove godine omogućili ilegalno prebacivanje za više od 100 imigranata iz Makedonije u Srbiju.

Ivković kaže da ima razumevanja za posao koji je radila žandarmerija, za to što je došla u njihov stan, ali ne i za način na koji je izvela akciju hapšenja D. D.

- D. D. je brat moje supruge, koji je te noći spavao kod nas u stanu koji nam je na korišćenje dao rođak moje supruge.

D. D. je kod nas bio poslednjih desetak dana, a pre toga je bio u pritvoru u Nišu, pošto je priznao krivicu za umešanost u krijumčarenje migranata.

On je osuđen za to delo na godinu dana zatvora i tek bi trebalo da izdržava tu kaznu.

U sredu ujutru oko 5:30 čuli smo strašno lupanje na vratima, uz povike “Policija, otvaraj”.

Moja supruga je u drugom stanju, i kada sam video da razvaljuju bravu, sklonio sam je u drugu sobu.

Žanadrmerija je provalila donju bravu na vratima, ali ne i poprečnu, pokušavajući sve vreme da je odvali pajserom.

Ja sam im govorio da stanu, da ću im otvoriti, za šta oni nisu imali sluha, vičući i udarajući nogama vrata - priča Ivković.

On kaže da je i u tom guranju uspeo da otvori nekako vrata,  kroz koja su ušli maskirani žandarmi, uperivši mu pušku u čelo, vičući da legne na pod.

- Odmah sam ih poslušao, legao sam na pod.

Brata moje supruge izvukli su za noge iz kreveta i oborili na pod.

Potom su mene odveli u drugu sobu, dok sam pokušavao da im objasnim da mi je žena trudna, da je u šestom mesecu i da budu pažljivi jer ima rizičnu trudnoću.

Ja nemam primedbe na to što je žandarmetija došla u naš stan, već što nam je napravila štetu i razvalila bravu, plus što su probudili čitavu zgradu
- kaže Ivković.

On najavljuje i da će tražiti nadoknadu materijalne štete od žandarmerije, ali i ukazati na to da je njegova trudna supruga  doživela traumu zbog ovog događaja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: