AKO JE ZIMA, NIJE LAV: Vranjski putari spremni za sneg?

Lokalne vesti - Utorak 02.12.2014 - 11:02

Preduzeće za puteve Vranje, „Saba Belča“ iz Preševa i Vodovod, spremni su za najavljeno zahlađenje i sneg.

uskoro sneg-najavljuju meteorolozi uskoro sneg-najavljuju meteorolozi

Prvi put ove godine održavanje puteva na treitoriji Grada Vranja povereno je nakon tendera preduzeću  „Saba Belča“ iz Preševa. Po rečima Dritona Etemija, direktora ove firme, njih sneg i led neće iznenaditi.

- Mi smo spremni za početak zime.

Imamo preko 20 mašina za čišćenje snega.

Nabavili smo i dovoljne količine soli.

Spremili smo se za  zimu, jer smo pored Vranja dobili u nadležnost i održavanje puteva u zimskom periodu i na teritorijama opština Bujanovac i Preševo – kaže Etemi.

Vranjskom Vodovodu su ove godine na održavanje povereni samo putevi na teritoriji Vranjske Banje. Krsta Janjić, direktor Vodovoda, kaže da su spremni i da imaju dovoljne zalihe soli i agregata, kao i da mogu odmah da startuju sa čišćenjem za slučaj da padne sneg.

Po rečima nadelžnih u vranjskom Preduzeću za puteve, kod njih je na snazi prvi stepen angažovanja zimske mehanizacije.

Oni imaju 22 aktivna vozila za zimsko održavanje,  a u prvom stepenu se angažuju šest vozila. Takođe, obezbedili su i po 2.500 tona rizle i soli.

Preduzeće za puteve održava tokom zime puteve prvog i drugog reda, odnosno magistralne i regionalne puteve u  Pčinjskom i Jablaničkom okrugu. 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: