Albanci traže Stankovićevu smenu

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.06.2014 - 11:27

Vranje - Narodni poslanici albanskih partija sa juga Srbije traže smenu predsednika Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu Zorana Stankovića, saznaje OK Radio.

Smena ii samo napad: Halimi, Stanković i Kamberi Smena ii samo napad: Halimi, Stanković i Kamberi

Taj zahtev premijeru Srbije Aleksandru Vučiću uputili su narodni poslanici Riza Halimi i Šaip Kamberi, zbog, kako su naveli, Stankovićevog slabog političkog uticaja.

– Na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije zatražili smo smeni Zorana Stankovića, jer smatramo da bi bilo bolje da funkciju preuzme neko ko ima jači politički uticaj.

To bi recimo mogao da bude neki ministar u Vladi. Da sadašnji predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković nema politički uticaj pokazalo se u prethodnom periodu i nismo zadovoljni njegovim radom od kada je na čelu Koordinacionog tela - kaže Kamberi.

On dodaje da je položaj Albanaca na jugu Srbije veoma težak i da su narodni poslanici tražili da se na nekoj od sednica Skupštine Srbije raspravlja i o tome.

– Sve naše probleme izneli smo premijeru Vučiću.

Obećao nam je da će poslanici Skupštine Srbije raspravljati o tome jer konačno mora da se razmotri problem Albanaca na jugu Srbije – kaže Kamberi.

Za sada ova dva poslanika nemaju konkretan predlog ko bi mogao da bude novi predsednik Koordinacionog tela, ali kažu da bi to svakako trebalo da bude čovek iz Srpske napredne stranke.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: