Aleksandra najbolja u besedništvu

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.03.2015 - 11:50

Vranje - Aleksandra Popović, učenica treće godine gimnazije “Jovan Skerlić” u Vladičinom Hanu pobednica je ovogodišnjeg jubilarnog 10. takmičenja u besedništvu „Besede u Zoranovu čast“, na nivou Pčinjskog okruga.

Pobednici i žiri na istom zadatku Pobednici i žiri na istom zadatku

Takmičenje je  održano 28. februara u Vladičinom Hanu u organizaciji Fondacije “Zoran Đinđić“.

Aleksandra se je svojom besedom pod nazivom "Vreme je da se probudimo", prema oceni stručnog žirija, najbolje predstavila publici Kulturnog centra Vladičin Han.

Drugo mesto osvojila je Mira Momčilović, učenica četvrte godine gimnazije “Jovan Skerlić” , a treća je bila Milica Stojanović takođe učenica četvrte godine hanske gimnazije.

Olivera Kitanović, direktorka Centra za kulturu u Vladičinom Hanu kaže da je na takmičenju učestvovalo šest  kandidata i da je odluka žirija u izboru pobednika bila jednoglasna.

Članovi žirija bili su Biljana Radenković glumica, Nela Dimitrijević, članica Gradskog veća Grada Vranja zadužena za kulturu, Milena Zafirović, direktorka O.Š. “Radomir Putnik” u Džepu, Nada Kolundžija, članica Političkog saveta DS-a i Danijela Popović, predsednica SO Vladičin Han.

Pobednica ovih kvalifikacija učestvovaće  na polufinalnom takmičenju  koje će biti održano 9. marta u Paraćinu.

- Ukoliko se bude plasirala Aleksandra, očekuje je i finale u  Beogradu 12. marta, na dan ubistva Zorana Đinđića, prvog demokratskog premijera  – kaže Kitanovićeva.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: