Ama gde je klupica?

Lokalne vesti - Četvrtak 19.06.2014 - 15:30

U Vranju ništa ne može da prođe bez komplikacija, pa čak ni krađa, ili „krađa“ klupice sa centralnog gradskog trga, vredne samo nekoliko hiljada dinara.

Mesto gde je nekaada bila klupa Mesto gde je nekaada bila klupa

Posle pisanja OK Radija o tome da je jedna od klupa sa Trga Staniše Stošića ukradena, redakciji su se javili zaposleni iz Muzeja i saopštili da je klupu odneo „Komrad“ na popravku.

Ali, ta informacija je stigla kasno, bar sa gledišta Direkcije za izgradnju grada, koja je već pre toga podnela policiji krivičnu prijavu protiv NN lica zbog krađe gradskog inventara.

Da agonija bude veća, Direkcija nema nameru da tu prijavu povuče, i pored novih saznanja.

I dok iz „Komrada“ tvrde da su klupu morali da odnesu na popravku jer je bila isuviše oštećena, direktor Direkcije Dragan Stojković kaže da krivična prijava nije povučena i da sada može samo da dođe do malih izmena.
 
– Sada više nije u pitanju NN lice, nego „Komrad“. Ma koliko da je bila oštećena, nisu smeli da je uzimaju i nose bez našeg naloga.

Nemamo ništa protiv popravke inventara, naprotiv, ali ne može ovako da se radi na svoju ruku. To bi bilo isto kao da ja sada odem i počnem da prepravljam ono što mi se ne sviđa na Muzeju ili „Vodovodu“ – kaže Stojković.

Sa druge strane, šefica gradskog zelenila u „Komradu“ Nataša Mihajlović  kaže da ljudi treba da budu zahvalni toj firmi što je klupa odneta na popravku.

– Ta klupa je toliko bila oštećena da je neko mogao ozbiljno da se povredi. I nije samo ona bila polomljena, nego i još jedna pored bivšeg SDK.

Svakako ćemo da je vratimo tamo gde je stajala čim je budemo popravili – kaže Mihajlovićeva.

Na pitanje da li su od nekoga dobili nalog za popravku te klupe, Mihajlovićeva kaže da to nije inventar.

– Nemojte molim Vas, pa to nije inventar. Čak nije ni ličilo na tako nešto jer je toliko bila oštećena da ne mogu da opišem. Imamo i svedoke iz Muzeja da smo je mi uzeli – kaže Mihajlovićeva.

Da će priča imati srećan kraj svedoči činjenica da će misteriozno nestala klupica biti vraćena u punom sjaju.

A da li će „Komrad“ snositi posledice zato što je istu odneo bez ičijeg znanja i naloga, ali iz dobrih namera, na tužilaštvu je da odluči.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: