Američka ZAHVALNICA vranjskim LEKARIMA

Lokalne vesti - Subota 15.10.2016 - 09:18

Direktor ZC Vranje Vladimir Stamenković i direktor Doma zdravlja Nenad Mladenović dobili su zahvalnice Nacionalne garde Ohaja za podršku u realizaciji zajedničke akcije na prostoru sela juga Srbije.

Zahvalnice za Mladenovića i Stamenkovića FOTO OK Radio         Zahvalnice za Mladenovića i Stamenkovića FOTO OK Radio

U zahvalnici, koju je potpisao Bret A. Kol, načelnik sanitetske službe Nacionalne garde Ohajo, stoji da su neumorni profesionalni napori vranjskih lekara takođe doprineli razvoju partnerstva između Vojske Srbije i Kopnenih i Vazduhoplovnih snaga Nacionalne garde Ohaja, kao i unapređenju saradnje SAD i Srbije.

Tokom septembra, na osam lokacija, mešoviti medicinski timovi Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja besplatno su pregledali meštane zabačenih sela u okolini Vranja, Bujanovca i Preševa.

Akcija je izvršena u selima Reljan, Muhovac, Vlase, Vrtogoš, Klenike, Cerevajka i Letovica.

Na zahtev Uprave za zdravstvo Ministarstva odbrane, ZC Vranje je u vidu ispomoći angažovao mobilnu ginekološku ambulantu i sanitetsko vozilo sa instaliranim ultrazvučnim aparatom.

Akcija je ocenjena kao veoma uspešna, kaže u izjavi za OK Radio dr Nenad Mladenović.

- Bio je veliki odziv meštana ovih sela, a naročito žena za ginekološke preglede.

Saradnja sa kolegama iz Amerike je bila izvanredna i to je samo nastavak postojećih veza između lekara sa VMA i američkih doktora.

Mi smo kolegama pružili logističku podršku u medicinskoj aparaturi i moram da napomenem, uz dobru saradnju sa lokalnom samoupravom.

Svi kažu da je akcija bila izvanredna i čast je za nas što smo dobili ovu zahvalnicu koja je došla kao plod uloženih napora
– navodi Mladenović.

Na terenu su radili lekari različitih specijalnosti, kao i veterinarske i preventivno – zdravstvene medicinske ekipe, a mnogi meštani udaljenih sela su po prvi put, nakon dugog niza godina bili u prilici da dobiju specijalistički pregled.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: