Američki ambasador u VRANJSKIM cipelama

Lokalne vesti - Četvrtak 14.07.2016 - 12:34

Ambasador SAD-a u Srbiji Kajl Skat se na obeležavanju završetka projekta održivog lokalnog razvoja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) pojavio u cipelama izrađenim u Vranju, objavila je press služba američke ambasade u Beogradu.

Američki ambasador Skat u prvoj poseti jugu Srbije FOTO D. Ristić/OK Radio Američki ambasador Skat u prvoj poseti jugu Srbije FOTO D. Ristić/OK Radio

- Ambasador Skat  je sa ponosom nosio džins i cipele proizvedene u srpskim kompanijama u Novom Pazaru i Vranju.
 
Tokom proteklih šest godina, preko USAID Serbia Projekta održivog razvoja, partnerski smo radili sa 32 opštine u Srbiji, omogućili privlačenje stotina miliona dolara novih investicija i otvaranje hiljade novih radnih mesta koje su smanjile nezaposlenost u lokalnim zajednicama
– stoji u saopštenju ambasade.

Ambasador Kajl Skat je ovom prilikom nosio cipele vranjskog proizvođača “Stefi komerc”.

2011. godine, USAID je pomogao da se 12 malih proizvođača sa juga Srbije ujedine u klaster pod čuvenim imenom “Koštana”.

Tom prilikom, firmi “Stefi komerc” je saradnja sa programom USAID pomogla da da poboljša proizvodnju i asortiman, kao i da se sastane sa zainteresovanim kupcima u inostranstvu.

Podrška proizvođačima iz najsiromašnijih delova Srbije realizovana je kroz USAID-ov projekat za jačanje ekonomske sigurnosti, koji je završen u martu 2013. godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: