Andonov: Glasaćemo po SAVESTI

Lokalne vesti - Petak 17.03.2017 - 12:02

Članovi Socijaldemokratske stranke (SDS) u Vranju nisu postigli konsensuz o tome kojeg kandidata će podržati na predstojećim predsedničkim izborima, kaže šef vranjskih socijaldemokrata Igor Andonov.

Sigurno bi podržali Tadića, ali ovako... FOTO: D. Ristić/OK Radio Sigurno bi podržali Tadića, ali ovako... FOTO: D. Ristić/OK Radio

Rukovodstvo raspuštenog odbora SDS-a u Vranju raspravljalo je na sastanku o pitanju podrške vranjskih socijaldemokrata nekom od predsedničkih kandidata.

 

Iako je ova stranka na lokalu u koaliciji sa vladajućom SNS, ipak nije doneta odluka o podršci njihovom kandidatu Aleksandru Vučiću.

 

Andonov kaže da vranjski odbor SDS-a ima pravo na samostalnost u odlučivanju i da o podršci Vučiću nije postignut konsenzus.

 

- Na sastanku su bili prisutni svi članovi bivšeg Gradskog i Izvršnog odbora SDS-a, odnosno četrdesetak osnivača stranke u Vranju.

 

Bilo je različitih stavova o tome kog kandidata bi trebalo podržati.

 

Kako mi sve odluku donosimo konsenzusom, a po ovom pitanju ga nije bilo, odlučili smo da na nivou Vranja, SDS zvanično ne podrži nijednog predsedničkog kandidata.

 

To znači da će svaki član naše stranke na predsedničkim izborima glasati onako kako mu nalaže savest – kaže Andonov.

 

Predsedništvo SDS-a je, još krajem februara, donelo odluku da na predstojećim izborima podrži kandidata Vuka Jeremića.

 

Andonov navodi da to nije jedina tačka razmimoilaženja vranjskih socijaldemokrata sa vrhom stranke.

 

- Bez obzira što se sa Borisom Tadićem ne slažem oko brojnih političkih pitanja, ja njega i dalje smatram najvećim državnikom u novijoj srpskoj istoriji i zbog njega sam, između ostalog, i napustio DS i prešao u SDS.

 

Da se Boris Tadić kao predsednik stranke kandidovao na predsedničkim izborima, sigurno bi ga podržali i zdušno bi radili njegovu kampanju – navodi Andonov.

 

Odbori SDS-a u Vranju i Vranjskoj Banji su raspušteni prošlog leta nakon što su, uprkos centrali, ušli u postizbornu koaliciju sa naprednjacima.

 

Tokom ove sedmice, na mesto poverenika stranke za Vranje je postavljen dr Dušan Jovanović, koji bi trebalo da započne proceduru ponovnog konstituisanja organa SDS-a u gradu.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: