ANDONOV: Prvo IZBORI, pa OPOZICIONI rad

Lokalne vesti - Petak 28.07.2017 - 21:20

U subotu, 29. jula, Socijaldemokratska stranka (SDS) u Vranju će na unutarstranačkim izborima dobiti novi Gradski odbor i predsednika.

Prvaci ranijeg odbora SDS-a FOTO OK Radio Prvaci ranijeg odbora SDS-a FOTO OK Radio

Ova stranka nema zvaničan Gradski odbor nešto više od godinu dana, jer je prethodni sastav raspušten odlukom centrale zbog saradnje sa SNS-om u tada novoj lokalnoj vlasti.

Prema rečima dosadašnjeg prvog čoveka vranjskih socijaldemokrata Igora Andonova, za 18 raspoloživih mesta u Gradskom odboru i mesto predsednika, podneto je isto toliko prijava.

- Svako je imao pravo da istakne kandidaturu, bilo je više zainteresovanih, ali su se neki fokusirali na članstvo u Izvršnom odboru, koji je operativno telo stranke i ima drugačiji način izbora.

Po statutu, član Gradskog odbora nema pravo da bude član Izvršnog odbora
– pojašnjava Andonov.

Nakon izbora, SDS će nastaviti sa ozbiljnim opozicionim delovanjem, najavljuje Andonov.

- Mi smo navikli da delujemo kao opozicija i mnogo nam je lepše u opoziciji nego u vlasti – kaže on.

Izbori će biti neposredni i tajni, na kojima pravo glasa ima svaki član stranke u Vranju.

Glasanje se održava u prostorijama stranke u Beogradskoj ulici, u subotu, od devet do 17 časova.

Gradski odbor SDS-a raspušten je neposredno nakon što je ova stranka postala deo vladajuće koalicije u Vranju, što je bilo u suprotnosti sa odlukom centrale da se ne stupa u saradnju sa SNS-om ni na jednom nivou.

Tadašnji Gradski odbor je jednoglasno odlučio da se uđe u partnerstvo sa naprednjacima, a Igor Andonov je to obrazložio činjenicom da stranački funkcioneri iz „kruga dvojke“ sigurno ne znaju bolje šta je dobro za Vranjance od njih samih.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: