Anesteziolog na čelu radikala

Lokalne vesti - Četvrtak 14.05.2015 - 10:44

Anesteziolog Slavko Živković novoizabrani je v.d. predsednika Gradskog odbora SRS u Vranju, saopštili su u četvrtak radikali na konferenciji za novinare.

Slavko Živković izabran za predsednika GrO SRS u Vranju FOTO: T.Stamenkovic Slavko Živković izabran za predsednika GrO SRS u Vranju FOTO: T.Stamenkovic

Goran Čvorović, predsednik Okružnog odbora SRS za Pčinjski okrug kazao je da je odluka o njegovom imenovanju doneta na sednici IO stranke kada je Živkoviću verifikovan mandat u obavljanju te funkcije.  

Živković je do sada bio predsednik Saveta za zdravstvo SRS-a.

- I više sam nego siguran da će svojom pojavom, harizmom, znanjem, a pre svega svojim autoritetom Živković umnogome doprineti da gradski odbor funkcioniše još bolje nego što je to bio slučaj do sada – kaže Čvorović.

Živković je kazao da su pred radikalima u Vranju veoma „obilni“ zadaci, a da radikalima predstoji i organizovanje godišnje Skupštine GrO SRS-a u Vranju.

On je najavio i dolazak lidera radikala Vojislava Šešelja u Vranje.

- Pošto je bio jedan vakum  kada je Petar Mitić smenjen sa funkcije predsednika GrO SRS-a sada moramo da nadoknadimo to propušteno vreme – kazao je Živković.

Živković je čestitao novim kako je rekao „pridošlim“ članovima SRS-a na učlanjenju, a zatim se osvrnuo i na najnoviiju vest aktuelne vlasti  da će doći do izmene Ustava, najvišeg pravnog akta jedne države.

- Pod izgovorom izmene će se izvršiti navodno zbog otežanog i komplikovanog načina izbora sudija u pravosuđu.

To je samo izgovor kako bi se iz tog novog Ustava izbrisala preambula da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije čime bi se napravio veliki ustupak takozvanim našim „zapadnim prijateljima“  koji kroz izmene Ustava žele da ozvaniče samoproklomovanu državu Kosovo – kazao je Živković.

Nemilie događaje u Makedoniji sa tragičnim posledicama prema oceni radikala su organizovale SAD  koje kako kažu radikali ne biraju sredstva.

- Cilj Amerike je da izazivanjem ovih nemira destabilizuje i natera makedonsku vladu da odbije da se preko njene teritorije izgradi ruski gasovod- kazao je predsednik OO SRS-a.

U SRS samo u poslednjih sedam dana kako je rekao Čvorović učlanilo se 40 mladih ljudi koji podržavaju ideologiju  stranke pa je sada ukupno 1.400 aktivnih članova.

Radikali su najavili i 9. Otadžbinski kongres SRS-a  koji će biti održan 30. maja.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: