Angažovani plakati na izložbi

Lokalne vesti - Sreda 03.02.2016 - 13:11

Narodni univerzitet u Vranju u petak, 5. februara organizuje otvaranje izložbe plakata Miljane Radenković, mastera grafičkog dizajna iz Niša.

Jedan od plakata Miljane Radenković; Foto: Facebook Jedan od plakata Miljane Radenković; Foto: Facebook

Postavka sadrži izbor socijalno-angažovanih plakata ove umetnice, pod nazivom „Opstati“.

Radove ove umetnice inače karakteriše socijalni angažman, što je očito i u jednoj od njenih prethodnih postavki pod nazivom „Nestajanje“.

Prilikom otvaranje ove izložbe ove postavke, Slavica Dragosavac je rekla da Miljana Radenković gleda na grafički dizajn kao sastavni deo emocionalnog i socijalnog života čoveka.

- Ona shvata da dizajn danas, kao jedan od najznačajnijih oblika masovne komunikacije, ima obavezu da preuzima aktivnu društvenu ulogu, kritikujući svet oko sebe - rekla je Dragosavac.


Miljana Radenković rođena je 1989. godine u Nišu.

Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u ovom gradu 2012. godine, na studijskom programu Grafički dizajn.

Oktobra 2013. godine odbranila je završni rad na Master akademskim studijama, a iste godine upisala i doktorske studije, smer Primenjene umetnosti i dizajn, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Realizovala je niz projekata, a dobitnik je nekoliko nagrada u domenu primenjenih umetnosti i grafičkog dizajna.

Imala je tri samostalne izložbe i izlagala je na preko dvadeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Od 2013. godine radi kao saradnik u nastavi na predmetu Grafičke komunikacije na Odseku za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu.

Izložba “Opstati” Miljane Radenković će biti otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju 5. februara u 19 časova.

 



 
Ovaj tekst objavljen je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije​ u okviru projekta "Kulturni katapult". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost OK RADIJA i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Ministarstva
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: