ANTIĆ: Ako laže koza, ne laže tapija!

Lokalne vesti - Četvrtak 14.09.2017 - 14:01

Reagujući na navode gradskog pravobranioca Dragana Mihajlovića da Miodrag Antić, predsednik Udruženja preduzetnika u Vranju, nema legitimitet za pomenutu funkciju, Antić odgovara da to nije tačno i da za to ima pisane dokaze.

Miodrag Antić izričit u tvrdnjama. Foto: S.Tasić/OK Radio Miodrag Antić izričit u tvrdnjama. Foto: S.Tasić/OK Radio

Udruženje preduzetnika i gardski pravobranilac vode „rat“ oko vlasništva nad zgradom Zanatskog doma, za koju i jedni i drugi tvrde da je u njihovom vlasništvu.

Antić  pojašnjava da rešenje Privredne komore Srbije jasno pokazuje da je on postavljeno lice na čelu Udruženja preduzetnika.

- Sve što je Mihajlović rekao u tekstu u kome govori o prinudnom preuzimanju Zanatskog doma je neistina, to odgovoirno tvrdim i za svoje tvrdnje imam potrebna dokumenta.

Kao prvo, jasno piše da je rešenjem  PKS ovlašćeno lice za zastupanje Udruženja preduzetnika  iz Vranja Miodrag Antić.

Dalje, po Zakonu o preduzetništvu, svaki zanatlija je i preduzetnik, a  Mihajlović bi to kao pravobranilac morao da zna.

Udruženje preduzetnika nikada nije obmanulo svoje članove, niti je obmanulo javnost, kao što to radi javni pravobranilac u tekstu u kome demantuje da je Udruženje vlasnik zgrade Zanatskog doma
- smatra Antić.

On dodaje, uz prateću dokumentaciju, da je priprema za izgradnju Zanatskog doma počela još 1936. godine, kupovinom placa, za šta postoji i potvrdu suda.

- Sreski sud u Vranju, pošto je ocenio podnete dokaze, tvrdi  da je nepokretno imanje opisano  u ovoj tapiji prava i isključiva svojina Zanatskog doma u Vranju, overeno na osnovu kupovine od gradskog poglavarstva u Vranju.

To je tapija overena na sudu da je plac gde je zgrada vlasništvo Udruženja zanatlija.

Tapija je zavedena u knjizi tapija kod ovog suda pod brojem 27/39.

Lokalna samouprava je na sudu do sada podnosila dokaze selektivno, a u ovom slučaju je samo priložila prvu stranu o kupovini placa
- navodi Antić.

Kako je država menjala ime i svoje zakone, tako je i ovo udruženje menjalo svoje nazive u proteklih 99 godina.

Antić  kaže, prilažući odgovarajuće rešenje, da je Udruženje preduzetnika upisano u registar  1973. godine, i to kod SUP - a, a ne kako Mihajlović navodi 1981. godine.

- Grad prekraja istinu, 1981. godine smo preko Privredne komore preregistrovani, kao i 2002. godine kada je usvojen novi zakon o privrednim komorama.

Mi nismo menjali strukturu svega toga, samo smo se ponašali u skladu sa zakonom.

Imam i dokument po kome tadašnja opština naređuje Geodetskoj upravi da se Zanatski dom upiše na naše ime što nikada nije učinjeno,  postoji i ugovor po kome je Ugostiteljsko preduzeće imalo ugovor sa Udruženjem zanatlija, ni sa kim drugim  za prostorije gde je nekada bila menza u našoj zgrad
i - ukazuje Antić.

On ostaje pri tvrdnji da grad Vranje prekraja istinu i da na sudu iznosi polovične, nepotpune i falsifikovane dokumente, kako bi preuzeo zgradu Zanatskog doma u centru Vranja.

Antić smatra i da su stupanjem na snagu Zakona o javnoj svojini  2011. godine, godine, ispunjeni uslovi o obustavljanju postupka, jer je tužba po ovom sporu iz 2001.

- Dragane Mihajloviću, prekrajate istoriju, prisvajajući nešto što nije vaše, a od vas tražimo samo da poštujete zakone ove države, što vam je i u opisu posla koji vam je poveren - poručuje Antić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: