ANTIĆ: ALEKSIĆI zakupljuju državnu zemlju u NERADOVCU

Lokalne vesti - Utorak 03.10.2017 - 14:13

Gradsko Veće Vranja usvojilo je predlog odluke o pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada u vlasništvu države, na osnovu čega se vinariji „Aleksić“ daje u zakup 68 hektara u Donjem Neradovcu.

Nenad Anti u ulozi portparola Gradskog Veća. Foto: S. Tasić/OK Radio Nenad Anti u ulozi portparola Gradskog Veća. Foto: S. Tasić/OK Radio

Prema navodima Nenada Antića, zamenika gradonačelnika Vranja, vinarija „Aleksić“ uzeće u zakup zemlju  na 30 godina po ceni od 207 evra po hektaru.

Cena zakupa na godišnjem nivou je oko 14.000 evra, a od toga će 40 odsto ići u gradski, a 60 odsto prihoda u republički budžet.

Zakup će teći od 1. novembra, a ugovor o ovom poslu vinarija „Aleksić“ će potpisati sa ministrom poljoprivrede u Vladi Srbije Branislavom Nedimovićem.

Na tim parcelama gajiće se vinova loza, a ovakva odluka je plod rada komisije formirane od strane  Ministarstva poljoprivrede
- navodi Antić.

On dodaje da na teritoriji grada Vranja ima još oko 1.000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države koje se može dati u zakup.

Pored ove odluke većnici su usvojili i onu koja se odnosi na sufinansiranje udruženja  iz oblasti društvenog i humanitarnog rada.

Za ove namene  izdvojeno je 5,7 miliona dinara.

- Sredstva  su dobila 20 udruženja, a najniža izdvojena suma iznosi 80.000 dinara, dok je  850.000 najviša suma koja je namenjena za neko udruženje.

Pored ove tačke, usvojen je i predlog odluke po kojoj  održavanje nekategorisanih puteva prelazi u nadležnost „Vodovoda“
- kaže Antić.

Gradsko Veće  raspravljalo je i o komunalnom problemu u naselju Palestina, koji stvara divlje izgrađena kanalizacija, koja nakon izlivanja ugrožava i autoput Koridora 10.

„Vodovodu“ je naloženo da privremeno reši problem, ali i da izradi projekat trajne sanacije ovog područja.

Takođe, najavljeno je i da će biti postavljeno pitanje odgovornosti za takvu situaciju u nasleju Palestina.

Na sednici je usvojen i predlog da se dodeli 100.000 dinara za lečenje Stefana Arsića, mladića obolelog od karcinoma.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: