ANTIĆ: Da niste tužni, bili bi smešni

Lokalne vesti - Ponedeljak 09.11.2015 - 12:00

Povodom saopštenja GrO Srpske napredne stranke, a u vezi izveštaja Insituta za nuklearne nauke ,,Vinča“, saopštenjem se oglasio i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Antić oštro odgovara na napade FOTO OK RADIO Antić oštro odgovara na napade FOTO OK RADIO

- Da nije tužno bilo bi smešno sve ono što je izrečeno u saopštenju GrO SNS-a. Tužno i poražavajuće jer GrO SNS-a očajnički pokušava da najodgovornije abolira krivice  za situaciju sa ,,smrdljivim zgradama“ ne samo u Vranju, već  i celoj Srbiji.

A najodgovorniji ne sede u Vranju, već u Vladi, koja je uprkos protivljenju Evropske unije 2013.godine ukinula Agenciju za hemikalije i otvorila put za bogaćenje pojedinaca i to na ušrtb zdravlja ljudi.
 
Učinjeno je to pod izgovorom da se ,,ispunjavaju predizborna obećanja“, a povodom otrovnih zgrada  ministarka Zorana Mihajlović je izjavila ,,niko nije kriv, desilo se“.

Po komandnoj odgovornosti na koju se pozivate ostavku bi trebalo da podnese neko iz Vlade, a kada  se to desi, i mi ćemo isto učiniti.

Po  Vašoj logici to bi trebalo da uradi i načelnik Pčinjskog upravnog  okruga i predsednik GrO  SNS Slaviša Bulatović koji je član Saveta za javnu bezbednost grada Vranja i koji je glasao za izveštaj i predlog mera - kaže se u saopštenju gadonačelnika.

Budući da je primio, Antić je i sam rešio da postavi neka pitanja SNS-u, kao što su ono o kontroli tržišta hemikalija, o preduzeću koje distribuira sporno oplatol, kao i zašto ni jedan državni organ nije reagovao povodom Pozorišta.

U nastavku saopštenja otvara se i nova tema, pa Antić pita SNS da li je i u slučaju izgradnje Porodilišta u Vranju korišćen oplatol, a sredstva su obezbeđena iz Fondacije ,,Dragice Nikolić“, kao i da li je sporni oplatoll korišćen na izraddi privatnih zgrada u Vranju.

- Kada mi odgovorite na ova suštinska pitanja onda možemo razgovarati na ravnopravnoj osnovi. Ovako sve što ste izrekli ne ide u prilog vašoj navodnoj zabrinutosti za zdravlje građana, već je reč o čistoj demagogiji  - kaže Antić.

Uz to, Antić tvrdi da nije bilo nikakve namere da se zataška  izveštaj i prolongira njegovo objavljivanje, već  se od stručnjaka iz Instituta ,,Vinča“ čekao predlog mera  da bi se tek onda upoznala javnost sa celokupnim problemom.
 
On podeća da su radnici  ,,Vodovoda“ odmah  poslati na ispitivanje pose rada u pozorištu, i da su njihovi nalazi bili negativni.  

- Takođe,  odgovorni u GP ,,Branković“ 2014. godine  građevinskoj inspekciji su na uvid dali etiketu oplatola za koji postoji atest, što je dokaz da je izvođač radova lažirao podatke.

Nije li Vas posle ovoga sramota? Ako nije, onda imate ozbiljan problem -  kaže se na kraju saopštenja koje je potpisao gradonačelnik Vranja Zoran Antić.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: