ANTIĆ: Nadamo se vlasti, a spremamo za opoziciju

Lokalne vesti - Utorak 07.06.2016 - 11:57

Predsednik GrO SPS u Vranju i još uvek aktuelni gradonačelnik Zoran Antić, rekao je na 99. otvorenom danu za medije ove partije da sprema izveštaj za primopredaju dužnosti, ali da se socijalisti nadaju i daljem učešću u vlasti.

Antić, sam protiv svih FOTO D. Ristić/OK Radio Antić, sam protiv svih FOTO D. Ristić/OK Radio

Antić je rekao i da će insistirati da se na narednoj sednici GrO SPS-a raspravlja o njegovom poverenju i to tajnim glasanjem i pored toga što je Izvršni odbor odbio njegovu ostavku nakon nedavno održanih izbora.

- Što se tiče toga da li naprednjaci mogu sa SPS-om, a ne mogu sa mnom, mene 2012. godine niko nije pitao da li mogu sa tadašnjim predsednikom OkrO SNS-a Draganom Nikolićem, nakon najžešćih verbalnih sukoba sa njim koji su došli i do suda.
Mi smo seli, prevazišli naše različitosti i napravili koaliciju.

Jedini merodavni organ koji može doneti odluku o mom statusu je GrO SPS-a i naravno predsednik partije koji može da povuče saglasnost
– kaže Antić.

On je rekao da je za vreme njegovog mandata na čelu grada bilo mnogo uspeha, a kao svoj najveći neuspeh je naveo rekonstrukcija zgrade Pozorišta.

- To me prati kao usud, od momenta stupanja na dužnost, 5. jula, tri dana nakon požara.

Koliko god smo se trudili da to pozorište izgradimo, uvek je bilo nekih prepreka, što pravnih, što ekonomskih, što finansijskih i na kraju, ovih arhitektonsko-hemijskih
– rekao je Antić.

On je demantovao spekulacije da je u slučaju postizborne koalicije SPS-a sa naprednjacima na nivou grada, za njega rezervisano mesto državnog sekretara.

- To nema veze sa životom. Ja sam predsednik GrO SPS-a i čak i da dođe do ove koalicije, ne verujem da ću iz ličnih razloga prihvatiti obavljanje neke lokalne funkcije, jer bi to bilo ispod nivoa koji sam već dostigao.

Verovatno ću biti predsednik odborničke grupe u gradskom parlamentu, to je moja odluka i odluka organa partije – jasan je Antić.

U javnosti se spekuliše i da će Antićev naslednik na mestu čelnog čoveka vranjskih socijalista biti Dejan Ilić, trenutno potpredsednik odbora i direktor „Komrada“.

- Ukoliko do toga dođe, ja ću svakako, podržati druga Ilića, on je jedan od mojih najbližih saradnika i sposoban je, ne samo da vodi odbor, već i da bude gradonačelnik Vranja.

Jedan od najvećih uspeha naše partije je to što iz prvog i drugog kruga svi ljudi mogu da budu predsednici GrO SPS-a i normalno je da je sve što smo uradili do sad, došlo usled regeneracije kadrova
– rekao je Antić.

On je najavio za jul i „jubilarni i slavljenički 100. otvoreni dan za medije“.

- Mi se nadamo da ćemo biti pozicija, a ako već moramo, bićemo opozicija, što i nije tako loše. Biće to vrlo interesantno – zaključio je Zoran Antić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: