Antić najavio disciplinovanje gradske Uprave

Lokalne vesti - Ponedeljak 07.07.2014 - 11:55

Sve socio-humanitarne organizacije i sva udruženja građana iz Vranja koja se finansiraju iz gradskog budžeta u obavezi su do dostave kompletne podatke o poslovanju kao i zaradama zapošljenih do petka 11. jula, zaključak je sa 88. sednice Gradskog veća.

Antić: Gotovo je sa neradom Antić: Gotovo je sa neradom

Od 11 organizacija i udruženja koja se finansiraju novcem iz budžeta, izveštaje je dostavila samo polovina.

Od njih se zahteva da u svom izveštaju navedu po kom osnovu se njima uplaćuju sredstva i koliki je taj iznos za period od 2008. do 2014. godine.

Spisak treba da sadrži broj zaposlenih u svakoj od njih sa navođenjem ličnog imena, bruto i neto zarade zaposlenog, koeficijent zarade, njihovo zanimanje i zvanje i svega što se odnosi na neposredno finansiranje iz gradskog budžeta.

Do ovakvog razvoja događaja došlo je zbog sumnje pojedinih većnika u istinitost određenih podataka koje obiluju nepravilnostima  glede zarada, odnosno koeficijenata zarada koje nisu usklađene sa propisanim koeficijenata.

Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća kaže da je zbog toga oformljena komisija koja će od fonda PIO tražiti podatke o uplaćenim porezima i doprinosima za zarade onih koji se u ovim organizacijama nalaze na platnom spisku grada.

- Oni su imali podršku grada u određenim projektima ali nikada nisu dostavljali izveštaje o sprovođenju istih.

Veliki problem se nazire sa računima, brojem zaposlenih, brojem članova organizacije budući da se neka imena javljaju na više mesta – kazao je Stojančić.

Povodom dve godine od formiranja Gradskog veća, u svom izlaganju, gradonačelnik Vranja, Zoran Antić najavio je strogo povećanje discipline u Gradskoj upravi koja će rezultirati otpuštanjem svih onih koji su se neprofesionalno odnosili prema svom poslu.

Najavljene mere odnose se na sve zaposlene, a neće zaobići ni pomoćnike gradonačelnika.

Sa više od 15 tačaka na dnevnom redu, većnici su usvojili polugodišnji Izveštaj izvršenja budžeta grada, a predloženo je da  se zaostala dugovanja iz prethodnog perioda isplate za pojedinačne iznose koja nisu velika do usvajanja devetomesečnog izveštaja o izvršenju budžeta.

U cilju bolje naplate komunalne takse Direkciji jenaloženo da poveća naplatu parkirnih mesta u gradu kao i stroža kontrola svih onih koji se bave rentiranjem smeštajnih kapaciteta.

Predloženo je i da se sa svim firmama u Gradu, pre svega sa „Jumkom“, „Simpom“ i „Zavarivačem“, koje duguju Gradu po osnovu naknade za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, kao i javnim preduzećima „Vodovod“, „Komrad“ i „Direkcija“, uredi način ustupanja nepokretnosti u visini iznosa svih neizmirenih dugovanja prema gradu.


 
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: