ANTIĆ: Plata se ne zarađuje peticijom!

Lokalne vesti - Četvrtak 11.12.2014 - 13:41

Direktorka ZZJZ u Vranju Eržika Antić reagovala je povodom pokretanja peticije za njenu smenu od strane dva sindikata zdravstva u toj ustanovi. Ona kaže se štrajkovanjem, pisanjem i potpisivanjem peticije protiv direktora ne zarađuje plata, već samo radom.

Eržika Antić Eržika Antić

- Poznato je da Zavod ima višak zaposlenih, i da trenutno dobija približno 50% od ukupno potrebnih sredstava samo za plate, a sve ostalo sami moramo da zaradimo na tržištu što je jako teško s obzirom da smo na jugu Srbije i svi dobro znamo kako je svuda teška situacija, a kod nas još teža – kaže Antićeva.

Ona dodaje da je materijalna situacija zaposlenih u ZZJZ dodatno pogoršana nelojalnom konkurencijom na tržištu.

- Ovo je zdravstvena ustanova, a ne proizvodna delatnost. Mi smo prinuđeni da naše poslove dobijamo na tenderu, a pritom radimo u interesu zdavlja naroda. Na primer, za ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode za piće, mi učestvujemo na tenderu i postoji mogućnost da drugi Zavodi dobiju posao. Samim tim mi gubimo status zdravstvene ustanove – ističe Antićeva.

Direktorka Zavoda kaže da je u periodu njenog direktorovanja isplaćena velika suma novca za otpremnine radnicima, pomoć u slučaju smrti članova porodice, za jubilarne nagrade, sudske troškove i za sporove sa zaposlenima.

- Ukupno je za te stavke isplaćeno više od 18 miliona dinara što je potreban bruto iznos za dve mesečne zarade radnika. Želim da istaknem da od države ZZJZ Vranje ne dobija dodatna sredstva za pomenute stavke. Od prethodnog rukovodstva sam nasledila dve i po neisplaćene zarade. Trenutno Zavod kasni sa četiri neisplaćene mesečne zarade.

Napominjem, da svakog meseca zaposeni redovno dobijaju celu platu. Samim tim ovo ukazuje da je nastali problem ne zbog moje neažurnosti, već iz nastalih okolnosti, pa ja tako svojim radom nisam doprinela kašnjenju zarada– kaže Antićeva.


autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: