ANTIĆ: Pustite vi petparačke priče!

Lokalne vesti - Sreda 04.03.2015 - 11:11

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić ocenio da su plate zaposlenima u Gradskoj upravi još uvek visoke .

Rukovodstvo SPS-a: Plate i nisu tako male Rukovodstvo SPS-a: Plate i nisu tako male

Antić je je na prvom Open deju socijalista u 2015. godini koji je održan u sredu demantovao navode sindikalaca  Gradske uprave da neki od upošljenika nakon dvostrukog smanjenja mesečno zarađuju svega 18.000 dinara.

On je oštro reagovao na tvrdnje sindikalaca da  “ignoriše” potpisivanje kolektivnog ugovora koji su zaposleni u Gradskoj upravi u Vranju jednoglasno prihvatili.

 - Sindikat može da prihvati jednostavno sve, ali da li poslodavac može? Jja nisam poslodavac, već naredbodavac u izvršenju budžeta.

Razlika je u tome da poslodavac , a to je načelnik Gradske uprave, mora da završi posao procedure izrade kolektivnog ugovora – kazao je Antić.

Prema njegovim rečima gradsko rukovodstvo unazad tri meseca razgovara sa svim sindikatima i sve odluke koje nisu usaglašene sa zakonom će biti promenjene .

- Kada dobijem saglasnost radne grupe da je predloženi kolektivni ugovor za Gradsku upravu u potpunoj saglasnosti sa zakonom potpisaće ga načelnica Gradske uprave, a ja ću dati saglasnost – kaže Antić.

Gradonačelnik je napomenuo da u čitavoj priči ne želi da se bavi  “petparačkim izjavama”.

- Niti nekoga ignorišem niti nekoga želim da sahranjujem, vodim računa o radnicima Gradske uprave i daću vam tačan podatak da je u januaru minimalna zarada isplaćena u iznosu od 21. 296 dinara, nije tačno da je 18.000.

Zaposleni su prosečno sa prvim stepenom stručne spreme zaradili 22.465, sa drugim i trećim stepenom 26.638 dinara.

Srednjoškolci su primili 30.428, zaposleni sa višom stručnom spremom 36.311, a sa visokom stručnom spremom 54.922 dinara.  

To su isplaćene zarade u januaru dakle mesec za mesec – kazao je na kraju Antić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: