ANTIĆ: SPS je sam kriv

Lokalne vesti - Utorak 05.05.2015 - 11:33

Posle imenovanja pojedinih direktora iz redova SNS-a na republičke funkcije u Vranju, a koje je godinama „držao“ SPS, gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da nije ljut na naprednjake, već na centralu svoje stranke.

Antić nema razumevanja za kadrovisanja iz Beograda, foto Media centar Antić nema razumevanja za kadrovisanja iz Beograda, foto Media centar

Gradonačelnik i predsednik SPS u Vranju Zoran Antić smatra da je legitimno pravo Srpske napredne stranke da kadroviše, jer je i odnela većinu glasova na izborima, a da je komunikacija Gradskog odbora SPS i centrale stranke veoma loša.

– Tačno je da smo mi držali godinama Dom za učenike, a naprednjaci su preuzeli i Šumsko, Distribuciju, uskoro će PIO, umesto našeg načelnika okruga sada je to poverenik SNS-a Slaviša Bulatović...

Mi smo od organa naše partije zatražili objašnjenja zbog čega je došlo do pomeranja naših kadrova – kaže Antić i dodaje da se ni malo ne ljuti na SNS, već isključivo na SPS.

– Naši se snishodljivo ponašaju prema koalicionim partnerima, odnosno naprednjacima. Ja nemam ništa protiv da oni imaju svoje direktore u Telekomu, Pošti, ZZJZ, Zdravstvenom centru, RFZO, Fondu PIO, ali deo funkcija treba da pripadne i nama.

Mi ne tražimo 15, nego samo te tri koje smo i do sada imali. Gore su mnogo naši popustljivi prema SNS-u i to će biti problem unutar SPS-a – kaže Antić.

On dodaje da su na postavljena pitanja GrO SPS o kadrovisanju iz centrale te stranke uglavnom dolazili odgovori da su „imenovanja rađena mimo kadrovske komisije“ ili da „nisu bili na vreme informisani“.

Antić smatra da je SPS na republičkom nivou „manjinski nepotrebni partner koji egzistira tu zato što je to volja Aleksandra Vučića i SNS-a“.

Kako je rekao, i tu nema ničeg spornog, jer je na Glavnom odboru tako izglasano, ali da ako mogu da se štite kadrovi SDPS i Karićeve stranke, onda bi trebalo i SPS da zauzme svoja mesta i traži svoja prava.

– Ovde mislim da se vodi tipična haranga protiv naših kadrova, po svaku cenu. Mi nismo neprijatelji i mi dajemo neku podršku premijeru i njegovoj Vladi – kaže na kraju Antić.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: