ANTIĆ: Štrajk u Upravi prelazi u politiku

Lokalne vesti - Četvrtak 05.03.2015 - 12:05

Povodom Odluke o stupanju u štrajk upozorenja sindikata Gradske uprave u Vranju saopštenjem za javnost oglaasio se i gradonačelni Vranja Zoran Antić.

Antić otvoreno o problemima  u Upravi Antić otvoreno o problemima u Upravi

On je kao legitimno ocenio pravo svakog radnika da štrajkuje i bori se za bolji materijalni položaj, i čak radnicima pružio „principijelnu podršku uz punu svest težine situacije“.

- Do sada sam iskazao više nego dobru volju da kroz pojedinačni kolektivni ugovor sagledamo sve zaposlene i taj dokument ću potpisati kada radni tim i načelnica  Gradske uprave pravno usaglase sve odredbe.

To dobro zna i predsednica sindikata Gradske uprave Jelena Janković, koja je jučerašnjim izjavama izašla iz okvira sindikalnog delovanja i prešla na politički teren optužujući da je bilo pritisaka iz SPS-a na zaposlene iz redova ove partije da odustanu od štrajka.

Reč je o krajnje tendecioznoj i smišljenoj izjavi izrečenoj bez pominjanja imena i prezimena ljudi na koje je navodno vršen pritisak.

Transparentno, nema šta, kao što je i pitanje legitimnosti sindikata u Gradskoj upravi uzimajući u obzir činjenicu da niko nema potpisanu člansku kartu i da se po automatizmu zaposlenima odbija članarina - kaže gradonačelnik u svom saopštenju.

On naglašava da su izmene Pravilnika o zvanjima, zanimanjima i koeficijetnima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gradskoj upravi usvojene u decembru, na sednici Gradskog veća, pa tako ne stoji da je zaposlenima odbijano  od plate retroaktivno.

- Što se tiče Upravne inspekcije tačno je da sam ih lično pozvao i po njihovim instrukcijama donećemo potrebne odluke na sutrašnjoj sednici Gradskog veća.

To samo znači da nam je stalo da dosledno ispoštujemo zakone, a samim tim i visinu zarada, koje uređuje država, a ne lokalna samouprava - kaže se na kraju saopštenja gradonačelnika Antića.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: