ANTIĆ: Tražili ste, gledajte

Lokalne vesti - Četvrtak 14.07.2016 - 12:40

Vranjski SPS u vidno okrnjenom sastavu održao je svoj jubilarni 100. otvoren dan za medije, sumirajući rezultate svoje prethodne vlasti i aktivnosti stranke, ali i osvrćući se i regujući na izjave predstavnika nove vlasti u proteklih mesec dana.

Socijalisti i dalje na okupu FOTO S. Tasić/OK Radio Socijalisti i dalje na okupu FOTO S. Tasić/OK Radio

Predsednik socijalista u Vranju i donedavni gradonačelnik Zoran Antić rekao je da je u proteklih 11 godina, koliko je ova partija svakog meseca održavala ovakve konferencije za novinare, SPS pokazao da je otvorena partija građanske orijentacije.

Antić je takođe kazao i da su neosnovane optužbe predstavnika aktuelne vlasti u Vranju da je grad prezadužen zbog načina na koji je vršena prethodna vlast, jer i sada ništa nije drugačije stanje nego li što je bilo i ranije.

- Dobar deo ljudi koji su sada na vlasti i koji čine deo vladajuće većine, bili su i deo vladajuće većine predvođene SPS-om proteklih godina.

PUPS i SDPS su protekle četiri godine bili u vlasti sa SPS-om, kao i JS. A SNS je takođe vršila vlast na lokalu pre dve godine.

Svi oni su znali u kakvom se stanju nalazi budžet, jer su usvajani izveštaji u tom periodu, i tvrdim da je stanje u budžetu  dobro.

To što dolaze obaveze na naplatu, to je normalno za sistem koji funkcioniše.

Sve obaveze za naplatu ne dospevaju odmah i postoji način za njihovo plaćanje , kao što je reč o kreditima  za komunalnu izgradnju i infrastrukturu
- kaže Antić.

On je podsetio na  obaveze koja je prethodna vlast plaćala  a koje se tiču  i „istorijskog“ dugovanja Direkcije za razvoj od 42 miliona dinara u jednom trenutku,  sredstva za socijalnu politiku, vantelesnu oplodnju, otkup zemljišta u Bunuševcu za Industrijsku zonu, rate kredita za izgradnju brane na Prvoneku, pravdajući da su krediti morali da se uzimaju jer nije bilo sredstva u budžetu.

- Do 15. juna imali smo sistem koji je funkcionisao za sve sa tim istim problemima, a sada čujem da postoji problemi u funkcionisanju.

Da smo ostali na vlasti, iste bi nas obaveze sačekale što ova vlast  sada ima. Ono što mogu da kažem je, tražili ste, gledajte.

Podržavam napore nove gradske vlasti, verujem da će oni moći da se izbore sa svim tim, jer grad Vranje ima novca i ima svoja potraživanja
  - naveo je Antić.

Nekadašnji gradonačelnik Vranja u tri mandata Miroljub Stojčić  kao i prethodni Zoran Antić, poručili su novoj gradskoj vlasti da velike investicije na lokalu ne mogu da prođu bez kreditnih zaduženja, kao i da budu uporni u traženju sredstava i pomoći iz republičkog budžeta.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: