Antić: Uzvratićemo na ovu bahatost EPS-a

Lokalne vesti - Utorak 08.07.2014 - 12:59

Povodom događaja od prethodne večeri, kada je Vranje skinuto skinuto sa električne mreže i tom prilikom ostalo bez kompletne javne rasvete, oglasio se i gradonačelnik Zoran Antić.

Antić: Neće oni sa nama moći ovako Antić: Neće oni sa nama moći ovako

On je u utorak održao sastanak sa svim nadležnim gradskim relevantnim licima na kome je zaključeno da ovakav postupak Elektroprivrede Srbije  nema pravno utemeljenje, jer nije ispoštovan procedura isključenja u vidu upozorenja ili opomene pred utuženje.

- EPS-ov postupak je nezakonit, krajnje bahat i neprimeren prema građanima Vranja.

Odlukom da isključe javnu rasvetu, bez poštovanje zakona,  ugrozili su bezbednost građana, kao i stanje javnog reda i mira, što je izazvalo opravdano nezadovoljstvo.

Zbog toga sam doneo odluku da svim relevatnim institucijama u zemlji uputim protestno pismo jer je ovakav postupak oličenje necivilizovanog i monopolističkog ponašanja koje najoštrije osuđujem – navodi Antić u svom saopštenju.

On podseća da grad nije  izmirio samo jedan račun u iznosu od  oko dva  miliona dinara za maj i ratu za reprogram duga za jun, u iznosu od oko 260.000 dinara, kao i da je od jula 2012. godine na ime javne rasvete uplaćeno preko 80 miliona dinara, a da se redovno otplaćuje i reprogram duga iz prethodnog perioda kada su svi ostali budžetski korisnici u pitanju, pa i sama Gradska uprava.

- Međutim, poštovanje zakona, odgovornost i korektnost nisu principi kojim su se rukovodili u EPS-u, već su demonstrirali silu na štetu građana i samog grada.

Kao odgovor na ovakvo, blago rečeno, neprimereno ponašanje preduzećemo kontra mere, a to je da sve saobraćajnice gde su izvodili radove vrate u pređašnje stanje, ne ofrlje, kako su to do sada činili, već po propisanim standardima.

Takođe, otvoreno postavljam pitanje odgovornima u EPS-u kako su mogli da postave stub na vodovodnu mrežu i ko će snositi štetu? – izričit je Antić.

Gradonačelnik se na kraju izvinio građanima Vranja, jer po njegovim rečima, to niko iz EPS-a neće učiniti.

On smatra da bi u pravno uređenoj državi za ovakav postupak, neko sigurno snosio odgovornost ali da po svemu sudeći imamo državu u državi, u kojoj se ne poštuju pravila, već se ad hok donose odluke.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: