Antić: Vranje mora da štedi!

Lokalne vesti - Nedelja 03.08.2014 - 11:17

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić najavio je oštre mere štednje, jer je zbog velikih troškova grad „na ivici egzistencije“, pišu Novosti.

Antić - foto medijacentar.rs Antić - foto medijacentar.rs

On je najavio štednju na svim nivoima, od reprezentacije do zarada zaposlenih u lokalnoj samoupravi.  

- Trudimo se da odgovorno izmirujemo sve troškove, ali činjenica je da ovako dalje ne ide – kaže Antić za Novosti, napominjući da grad  ne kasni sa plaćanjima ni prema kome, računajući tu davanja na ime poreza i doprinosa, smanjenje dugova prema EPS-u i račune za vodu i komunalije koji se “izmiruju redovno”.

Gradonačelnik, ipak, poručuje da se u Vranju za sada ne planiraju otpuštanja u javnom sektoru pod lokalnom ingerencijom, ali se očekuje da višak zaposlenih bude regulisan prirodnim putem – odlaskom u penziju.

- Lično se protivim otpuštanjima, jer to povlači neke druge posledice.

S druge strane, predviđena sredstva koja se izdvajaju za zaposlene ne bi trebalo da prelaze trećinu budžeta, a u našem slučaju to je oko 40 odsto - kaže Antić, najavljujući da će se rebalans budžeta pred odbornicima Skupštine grada naći u oktobru.



 

Novosti, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: