Antić VS Gašić: Klin i ploča

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.07.2014 - 08:31

Svečanom uručenju ključeva novim vlasnicima vojnih stanova u Vranju prisustvovao je ministar Bratislav Gašić, ali ne i gradonačelnik Vranja Zoran Antić, iako su Vlada i lokalna samouprava bili ravnopravni partneri na ovom projektu.

Ko se ponaša nedomačinski, a ko nefer? Ko se ponaša nedomačinski, a ko nefer?

Antić kaže da svečanosti nije priustvovao jer ga niko nije pozvao, dok je na pitanje novinara OK Radija „zbog čega gradonačelnik Vranja ne prisustvuje svečanosti?“, ministar Gašić odgovorio da se u Ministarstvu zna protokol i način zakazivanja susreta sa ministrom.

– Gradonačelnik je trebao da stupi sa mnom u kontakt, ali zna se na koji način. Postoji kabinet, postoji protokol, ali zapravo i ne znam da li je trebao da bude ovde.

Gradonačelnik treba da bude u „Jumku“ jer tamo su štrajkači, pa da bude među štrajkačima, da rešava probleme, a ne ovde na dodeli ključeva – kaže Gašić.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić ističe da njega i njegov kabinet niko nije zvanično obavestio da dolazi ministar i da će uručiti ključeve vlasnicima vojnih stanova.

– Mi smo se zvaničnim dopisom obratili Ministarstvu odbrane od kojeg smo tražili ugovaranje datuma svečane primopredaje ključeva novih vojnih stanova, ali odgovor nismo dobili.

Slučajno sam saznao da je to zakazano za ponedeljak i kontaktirao sam direktno ministra.

Dobio sam poruku u kojoj je između ostalog pisalo „da li ćemo da se vidimo, to Zorane ne znam jer protokol vodi sve“.

Ja sa protokolom ne komuniciram, već moj protokol sa njihovim, ali poziva nije bilo – kaže Antić i dodaje da je postupak Ministarstva i samog ministra odbrane „veoma nedžentlmenski, neprofesionalan i neodgovoran“.

Nakon svečane ceremonije uručenja ključeva vojnim licima, ministar Gašić posetio je i kompaniju „Jumko“. Ni tamo nije bio gradonačelnik Antić, koji kaže da „Jumko“ treba da poseti ministar privrede, a ne odbrane.  

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: