APOTEKA: Ima li nekog unutra?

Lokalne vesti - Petak 20.02.2015 - 09:28

Gradska apoteka u naselju Ogledna stanica u Vranju svakog dana zatvara se na pola sata, kako bi apotekar doručkovao, iako to nije dozvoljeno.

Apoteka u naselju Ogledna stanica Apoteka u naselju Ogledna stanica

Čitalac portala OK Radija poslao je redakciji fotografije na kojima se vidi da je apoteka u sred radnog vremena, oko podneva, bila zatvorena, a da je ispred nje napravljen red pacijenata koji su došli po lekove.


Na vratima apoteke piše da objekat radi od 07 do 15 sati, s tim što stoji i napomena da je „rad sa strankama do 14.50“.
U PR službi ZU Apoteka Vranje kažu da ako pauza na vratima pored radnog vremena nije istaknuta, onda apoteka ne sme biti zatvorena za vreme radnog vremena.


 – Na objektu je ispisano radno vreme apoteke i to radno vreme mora da se poštuje. Što se pauza tiče, svako ima pravo na pauzu za topli obrok, ali u tom slučaju mora da postoji zamena.


Dakle, objekat ne sme biti zatvoren za vreme doručka, ukoliko to posebnim pravilnikom, odnosno obaveštenjem nije naznačeno. Pravna služba Apoteke Vranje će ovaj slučaj ispitati – kaže portparolka Apoteke Suzana Antić Ristić.


Ona dodaje da je moguće da je došlo do prekida električne energije, što prouzrokuje probleme sa kompjuterima.

 

– Kod nas dolaze uglavnom starija i bolesna lica, malo nervoznija nego inače, pa je vrlo teško da im se objasni zbog čega lekovi ne mogu da se izdaju.


Dešava se da dođe do kratkog prekida struje, pa dok se sistem povrati, treba vremena. Da ne bi bilo nervoze, možda su kolege na kratko zatvorile objekat sa obrazloženjem da je pauza za doručak – kaže Antić Ristić.


Takvo opravdanje, međutim ne stoji, jer se apoteka u Oglednoj stanici svakodnevno zatvara na pola sata. Mala je verovatnoća da svakodnevno dolazi do kratkog prekida električne energije.


 Novinar OK Radija pozvao je apoteku i na pitanje u kom terminu je pauza za doručak, farmaceutski tehničar je odgovorio da je pauza onda kada odluči apotekar, u zavisnosti od obima posla.


Da li to može baš tako da funkcioniše, pokušali smo da saznamo i u pravnoj službi Apoteke Vranje, ali niko od njihovih pravnika nije želeo da razgovara, kao ni direktorka Apoteke Olivera Tomić, pod izgovorom da su, gle čuda, svi na istom sastanku.


Sekretarica Apoteke navodno je dva puta pokušala da prekine taj sastanak, ne bi li se neko odazvao pozivu novinara, ali joj je „direktorka rekla da ne prekida“.


Načelnik Tržišne inspekcije u Vranju Slobodan Đorđević kaže da ta inspekcija kontroliše da li je na objektima istaknuto radno vreme i da će poslati ekipu na teren kako bi utvrdila da li ima propusta u radu apoteke u Oglednoj stanici.


 – Što se radnog vremena tiče, mi kontrolišemo da li je na vratima istaknut termin u kome je objekat otvoren. Ako ne piše da je apoteka zatvorena u određenom satu, onda i ne bi smelo da bude zatvorena.


Ovo je dobra inicijativa da utoliko sada pošaljem ekipu inspektora da utvrde da li ima propusta što se tiče radnog vremena te apoteke – kaže Đorđević.  


autor: Aleksandar Aca Stojković 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: