APOTEKA ipak nije u BLOKADI

Lokalne vesti - Četvrtak 09.02.2017 - 11:08

Iako je Farmaceutska komora Srbije objavila da je Apoteka „Vranje“ jedna od nekoliko sličnih ustanova koje su u blokadi, u ovoj kući kažu da to nije tačno.

Apoteka u Vranju: Gužva kao sudbina FOTO OK Radio Apoteka u Vranju: Gužva kao sudbina FOTO OK Radio

V.d. direktora Apoteke “Vranje” Ivana Kostić kaže da je i ona čula za navode direktorke Stojkov, ali da oni nisu tačni.

- Na našu sreću, još uvek nismo u blokadi.

Nad svakom apotekarskom ustanovom preti ta opasnost, ali mi se trudimo da do toga ne dođe.

Ne mogu tačno da kažem kolika su nam trenutna dugovanja, jer imamo i potraživanja
- kaže Kostićeva.

Apoteka “Vranje” je jedina ustanova čiji plan i program poslovanja za ovu godinu Gradsko Veće u decembru nije usvojilo, jer je predvidela za 2017. godinu poslovanje sa dugom od 54 miliona dinara.

Prema navodima Ivana Stankovića, većnika za finansije, mimo sredstava planiranih za Apoteku, koja bi tek trebalo da budu razmatrana i usvojena, lokalna samouprava je opredelila dodatna sredstva za pomoć ovoj ustanovi.

- Predvideli smo sedam miliona dinara na godišnjem nivou, i to za materijalne troškove - kaže Stanković.

Aleksandar Stajić, koordinator radne grupe za utvrđivanje pravog stanja u Apoteci “Vranje”, pojašnjava da se već mesec dana intenzivno radi na utvrđivanju svih nepravilnosti u poslovanju.

- Pokušavamo da “Apoteku” spasimo, direktorka Kostić je preduzela sve restriktivne mere, to sve ide u dobrom smeru, a šanse za Apoteku su dosta velike.

Pregovaramo sa farmaceutskim kućama, pokušavamo da dođemo do novih reprograma dugovanja i da se na taj način izvučemo iz finansijski loše situacije
- kaže Stajić.

Inače, u rešavanje problema zbog blokada apoteka u Srbiji uključila se i država, pa su tako za četvrtak najavljeni razgovori o ovoj temi, i to četiri ministarstva - zdravlja, privrede, finansija, i državne uprave.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: