APOTEKA: Ne otpuštamo, racionalizujemo

Lokalne vesti - Četvrtak 05.05.2016 - 08:37

Apoteka Vranje je, pozivajući se na zakon, poslala demanti na navode objavljene u tekstu OK Radija „Direktorka, gde su milioni“, koji u originalu ima naslov „SINDIKAT APOTEKE: Direktorka, gde su MILIONI?“.

Apoteka demantuje zastrašivanje otkazima; Foto: D. Ristić Apoteka demantuje zastrašivanje otkazima; Foto: D. Ristić

U demantiju se navodi da je OK Radio 27. aprila objavio „tendenciozan i proizvoljno napisan tekst“, (pa se ponovo navodi pogrešan naslov) u kome je glavni sagovornik bila Sunčica Tabaković, finansijski referent u ogranku Apoteke u Trgovištu.

- Njeno radno mesto nije predviđeno novom sistematizcijom radnih mesta na koju je saglasnost dalo Ministarstvo zdravlja još 9. februara ove godine - kaže se u saopštenju Apoteke.

U dokumentu se naglašava da je novoformirani sindikat OSA napravljen posle donošenja odluke o racionalizaciji, dok su članovi „većinom nezdravstveni radnici“, te da zbog malog broja članova ovaj sindikat nema reprezentativnost u Apoteci Vranje.

Sve u svemu, Apoteka Vranje demantuje stavove sindikata koje je preneo OK Radio, i to na tri načina.

Najpre, tvrdi se da nema govora o zastrašivanju zaposlenih otkazima, već je reč o „postupku racionalizacije nemedicinskih radnika u zdravstvu po instrukcijama Ministarstva zdravlja i u skladu sa zakonom“.

Dalje, potpisnica saopštenja, direktorka Olivera Tomić, tvrdi da se „zdravstveni radnici ponašaju odgovorno i profesionalno“, te da  međuljudski odnosi nisu narušeni, osim „nezadovoljstva malog dela nemedicinskih radnika“, koji su, kako se kaže, „predviđeni postupkom racionalizacije nemedicinskih radnika u zdravstvu“!

- Nije tačan navod da je Ustanovi napravljena višemilionska šteta, već se radi o smanjenju cena lekova po odluci Vlade Srbije, i instrukcijama RFZO-a, a ne po ličnoj odluci direktorke - kaže direktorka Tomić.

Na kraju saopštenja, datiranog na 28. april, direktorka Tomić napominje da kolektivni ugovor potpisuju članovi reprezentativnog sindikata sa osnivačem i direktorom ustanove, u ovom slučaju Apoteke.      
 

  • Dopis Apoteke Vranje.pdf
  • OK Radio

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: