Apoteka ukida dežurstva?!

Lokalne vesti - Četvrtak 25.06.2015 - 12:17

Direktorka Apoteke u Vranju Olivera Tomić samoinicijativno je odlučila da ukine dežurstva do ponoći u dve gradske apoteke, nezvanično saznaje OK Radio.

direktorka Apoteke hoce da ukine dezurstva do ponoci FOTO: A.Stojkovic direktorka Apoteke hoce da ukine dezurstva do ponoci FOTO: A.Stojkovic

Na pitanje novinara da li je tačno da ove apoteke više neće dežurati do ponoći, kao što je to slučaj u svim većim gradovima u Srbiji, Tomićeva je odgovorila da ne može da daje izjave.

– Nisam na poslu danas, tako da ne mogu da pričam. Na odmoru sam i zauzeta sam, pa ne mogu da razgovaram – odgovorila je u svom poznatom maniru direktorka Tomić.

Gradski većnik za zdravstvo Aleksandar Stajić kaže da je čuo za ovu odluku direktorke, koju ocenjuje kao skandaloznu.

– To je katastrofalna i skandalozna situacija koja može da se desi Vranju.

Grad ove veličine treba da ima apoteku koja će celu noć da radi, a ne da se i to dežurstvo do ponoći ukida.

Imali smo dve apoteke koje su naizmenično dežurale, a kada se i one budu zatvarale oko 21 sat, šta ćemo onda? Ljudima su i nožu potrebni lekovi, jer se desi da nekome pozli.

Ima dosta situacija kada u Bolnici nemaju određene medikamente i kada pacijenti moraju sami da nabave lekove.

Ovako nešto ne smemo da dozvolimo i ja ću se potruditi da Gradsko veće odbije ovaj suludi zahtev, jer je Grad taj koji odlučuje o radnom vremenu „državne“ apoteke – kaže Stajić.

Kako se saznaje, Oliveri Tomić je na pamet palo da ukine dežurstva kako bi izbegla dodatno plaćanje radnicima Apoteke Vranje.

U Gradskom veću smatraju da bi to imalo daleko veće posledice od plaćanja dežurstava radnicima.

– Nema govora o tome, niti će biti. U trenutku kada imamo sve veći broj privatnih apoteka, da se gradska povlači nema logike.

Zahtev nije stigao, a i ako bude stigao sigurno neće biti usvojen – kaže portparol Gradskog veća Branimir Stojančić.

Prema njegovim rečima, za ovu godinu postoji plan reorganizacije rada pojedinih ogranaka Apoteke Vranje, ali, kako kaže, radno vreme neće biti menjano.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: