ARITONOVIĆ novi načelnik Gradske uprave

Lokalne vesti - Četvrtak 04.08.2016 - 22:02

Gradsko veće grada Vranja donelo je u četvrtak 4. avgusta odluku o imenovanju Dušana Aritonovića (SNS) na funkciju načelnika Gradske uprave, saznaje OK Radio.

Dušan Aritonović FOTO D. Ristić/OK Radio Dušan Aritonović FOTO D. Ristić/OK Radio

Ovakvu odluku Gradsko veće je donelo na osnovu sprovedenog javnog konkursa koji je polovinom jula objavljen u Službenom glasniku i oglasnim novinama Nacionalne službe za zapošljavanje „Poslovi“.

 

Na objavljenom konkursu, Aritonović je bio jedini kandidat.


Po ustaljenoj proceduri, ovu odluku Gradskog veća bi trebalo da verifikuje i Skupština grada Vranja na prvoj narednoj sednici.

Zvanično stupanje na dužnost novog načelnika Gradske uprave uslediće nakon žalbenog roka od osam dana, koji teče od dana imenovanja od strane Skupštine grada Vranja.

Inače, Gradska uprava grada Vranja je ostala bez svog čelnog čoveka nakon što je krajem juna ostavku na mesto načelnika iz “ličnih razloga” podneo Miloš Antanasijević.


On je na tom mestu proveo samo mesec i po dana.

Ostavka Antanasijevića je usledila nakon što je postalo jasno da će, prema rezultatima lokalnih izbora, vlast u Vranju preuzeti Srpska napredna stranka.

Tada se u gradskim političkim kuloarima spekulisalo da je Antanasijević ostavku podneo u dogovoru sa vladajućom većinom u zamenu za zadržavanje radnog mesta u Gradskoj upravi.

On je u izjavi za OK Radio to demantovao i kazao da je ostavku podneo iz ličnih razloga zbog novonastale situacije, ali nije želeo da dalje komentariše svoje motive.

Na pitanje da li će mesto načelnika GU pripasti nekoj drugoj partiji, umesto PUPS-a, Antanasijević je samo kratko odgovorio da on nije član PUPS-a, partije u čije je ime i ušao u lokalnu vlast, najpre kao gradski većnik.

- Nisam član nijedne političke partije, a na ovu funkciju sam izabran kao nestranačka ličnost – rekao je tom prilikom Antanasijević.


I pre Antanasijevićevog izbora, Gradska uprava je mesecima funkcionisala u v.d. stanju.

Ovakva situacija nastala je nakon što je krajem 2015. godine dugogodišnja načelnica uprave Mira Mladenović otišla u penziju.


V.d. načelnika je u periodu kada je Gradska uprava bila bez prvog čoveka, a jednu od najvažnijih funkcija u sistemu lokalne vlasti obavljala je Maja Jović, dotadašnja a i sadašnja zamenica načelnika.


Novi načelnik Dušan Aritonović je trenutno zaposlen u Šumskom gazdinstvu u Vranju na mestu samostalnog referenta za pravne poslove.


Na ovim poslovima je angažovan krajem 2015. godine ugovorom na određeno vreme, u trajanju od godinu dana.


Dušan Aritonović je rođen 1973. godine u Vranju gde je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Prištini 2001. godine.

Radio je u pravosuđu, ustanovama kulture i obrazovanja, JP „Srbijašume“, a jedno vreme bio je i Gradski pravobranilac.


Oženjen je i otac je dve kćeri.

Aritonović je neposredno po imenovanju za OK Radio izjavio da će mu dolaskom na čelo Gradske uprave prioriteti biti reforma uprave.

 

- Neophodno je donošenje nove Odluke o organizaciji Gradske uprave, nove sistematizacije i novog Kadrovskog plana.

Paralelno sa tim odvijaće se i proces osavremenjivanja rada Gradske uprave uz implementaciju novih propisa.

Ovi propisi se odnose na popis nelegalno izgrađenih objekata i njihovo ozakonjenje, upis prava javne svojine na nepokretnostima u svojini Grada, uređenje zakupa javnih površina, informaciono povezivanje odeljenja i službi kao i gradske opštine Vranjska Banja, uspostavljanje e-uprave...

Cilj je stvaranje svih uslova da svaki građanin koji dođe da ostvari neko svoje pravo ili pravni interes to učuni na brz, efikasan i ekonimičan način uz poštovanje njegove ličnosti i dostojanstva
– navodi Aritonović.

Prema zvaničnim podacima koje je prilikom svog razrešenja na sednici Gradskog veća izneo bivši načelnik Miloš Antanasijević, Gradska uprava broji 236 zaposlenih radnika na neodređeno vreme.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: