ASNS: Nulta tolerancija za Đošu!

Lokalne vesti - Četvrtak 19.06.2014 - 11:15

Predsednica ASNS Ranka Savić traži smenu direktora „Jumka“ iz Vranja Gorana Đorđevića Đoše (SNS) zbog nedoličnog ponašanja prema novinarima i radnicima te kompanije.

Ranka Savic - foto: Politika.rs Ranka Savic - foto: Politika.rs

Kako je rekla Savićeva, ona će u ponedeljak zajedno sa ljudima iz Ministarstva privrede posetiti „Jumko“ i tom prilikom pokušaće da nađe zajednički jezik sa Đorđevićem, kako bi se počelo sa rešavanjem nagomilanih problema u fabrici.

– Alarmirala sam sva nadležna ministarstva i očekujem da mi se potvrdi dolazak predstavnika Ministarstva privrede u Vranje.
Ja u ponedeljak dolazim tamo da vidim o čemu se radi i zbog čega je došlo do mnogih problema između rukovodstva, radnika i novinara.

Obaveštena sam o svemu i više ne može tako da se radi.

On neće ni sa kim da pregovara, tako da me začudilo to što je odmah prihvatio sastanak sa mnom, ali je i to verovatno pod pritiskom jer sam obavestila resornog ministra o svemu – kaže Savićeva.

Ona dodaje da ASNS više neće tolerisati tuče, napade i uvrede od strane direktora.

– S obzirom da sam ministra privrede obavestila o ponašanju direktora prema radnicima i novinarima, mislim da će doći do smene.

Dakle, to će biti prvi korak u rešavanju problema, a onda ćemo napraviti sporazum sa državom o dinamici isplate zaostalih zarada radnicima i svakako dogovor o pomoći države „Jumku“ – kaže predsednica ASNS.

Ona dodaje da su radnici previše iziritirani ponašanjem rukovodstva i angažovanjem privatnog obezbeđenja, te da je jedini način za smirivanje situacije smena generalnog direktora i imenovanje novog, na čemu će sindikati insistirati u resornom ministarstvu.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: