Audicija za glumačku radionicu

Lokalne vesti - Četvrtak 24.09.2015 - 22:01

U Vranju će nedelju 27. septembra od 14 časova u amfiteatru Doma učenika biti održana audicija za prijem novih članova u Glumačku radionicu pozorišta „Bora Stanković“.

Glumačka radionica čeka nove članove Glumačka radionica čeka nove članove

Donja granica za prijavljivanje je devet  godina, dok gornja granica ne postoji. Radionica radi u dve grupe – osnovci, koju će voditi glumica Žetica Dejanović i srednjoškolci i studenti, čiji je mentor Bojan Jovanović.

Glumačka radionica pozorišta „Bora Stanković“ počela je sa radom u sezoni 2003/2004. Do sada je kroz radionicu prošlo stotinak dece i tinejdžera, od kojih je nekoliko bilo uključeno u projekte večernje scene, a svake godine je proizvod glumačke radionice bila dečija predstava.

Do sada je iz ove svojevrsne radionice talenat izašlo ukupno dvanaest premijera na dečijoj i omladinskoj sceni.

Program radionice zasniva se na programu glumačke obuke kakav se primenjuje na domaćim akademijama umetnosti, koji obuhvata časove glume, scenskog govora, scenskog pokreta, tehnike glasa i istorije i teorije pozorišta i glume.

Polaznici su u mogućnosti da se, uz stručni rad naših glumaca, upoznaju sa osnovama pozorišne umetnosti, što na kraju za rezultat ima dečiju predstavu u kojoj su glavni akteri sami polaznici.

Osnovni cilj ove radionice je pružanje šanse za razvijanje novih talenata i pružanje podrške od strane celokupnog ansambla i uprave pozorišta “Bora Stanković”.

Nekoliko polaznika je u međuvremenu upisalo neku od glumačkih akademija u zemlji.

Oni koji se do sada nisu prijavili za radionicu mogu to učiniti na licu mesta, neposredno pre početka audicije.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: