Baci to u kantu!

Lokalne vesti - Utorak 22.04.2014 - 13:37

Dan planete zemlje 22. april obeležen je u utorak u Vranju.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Centralna aktivnost organizovana je u pešačkoj zoni, gde su građanima deljeni flajeri, a oni su u anonimnoj anketi odgovarali na pitanja o zaštiti životne sredine.

Akciju je organizovao Centar za talente uz podršku Grada Vranja.

-  Želimo da motivišemo ljude  da čuvaju naše okruženje, jer mi ovde živimo. Priroda nam daje, a mi to trošimo i ne obraćamo pažnju na posledice i tako  pre svega  sebe uništavamo -  kaže aktivistkinja Kristina Jevremović.

Da li biste volontirali u sakupljanju smeća,  koji su problemi i kakvo je stanje životne sredine, koliko se trudite da ne zagađujete životnu sredinu  i koji je najveći ekološki problem u Vranju, neka su od pitanja  ankete namenjene Vranjancima.

-  „A sad podigni to i baci u kantu“ je poruka na flajeru,  ona odslikava direktno ono što pokušavamo  da kažemo celokupnom akcijom – kaže Milena Filipović aktivistkinja današnje akcije.

U nastavku obeležavanja Dana planete zemlje, magistar biologije Snežana Milošević održaće u Američkom kutku vranjske Biblioteke predavanje na temu „Biomonitoring kvaliteta vazduha u Pčinjskom okrugu“.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: