BAHATO PARKIRANJE dodijalo i KOMRADU

Lokalne vesti - Nedelja 21.05.2017 - 09:01

Radnici „Komrada“ redovno imaju velikih problema u centru Vranja, jer bahati vozači svojim nehajno parkiranim automobilima, onemogućavaju normalno iznošenje smeća.

Parkiranje onemogućava rad Komrada FOTO Komrad Parkiranje onemogućava rad Komrada FOTO Komrad

Da nerazmrsiv čvor parkiranja u gradu nije samo saobraćajni, već i veliki komunalni problem, potvrđuju i fotografije iz centra grada, sa gotovo svakodnevnim prizorima bahatog parkiranja.

Nepropisno ostavljen auto ispred samog boksa sa kontejnerima onemogućava iznošenje smeća za koje postoji precizno utvrđen raspored.

Ova ružna navika pojedinih vozača onemogućava vranjskim komunalcima da rade svoj posao, što stvara kašnjenje, nervozu, ali i dodatne troškove za preduzeće, kaže Nela Cvetković zadužena za odnose sa javnošću “Komrada”.

- Naši radnici onda jure vozače po gradu, pa ako ga ne nađu, moraju da se vraćaju i kasnije iznose smeće iz tih kontejnera, što je gubitak vremena i goriva za nas.

Dešavalo se da u ekstremnim slučajevima obavestimo i policiju, ali to takođe iziskuje čekanje, tako da se često više isplati da se nastavi dalje, pa da se ponovo vrati na mesto koje je bilo blokirano parkiranim automobilom
– kaže Cvetkovićeva.

Ona apeluje na nadležne da boljom koordinacijom stvore uslove za normalizovanje stanja u gradskom saobraćaju.


Ali u ovom slučaju mora da proradi i savest građana, jer nisu samo nepropisno parkirani automobili problem za iznošenje smeća.

U sezoni snabdevanja ogrevnim drvetom se često događa da kamion “Komrada” ne može da prođe tesnijim ulicama, pa smeće ostaje neiznešeno.

To je naijizrazitije u sporednim centralnim ulicama, kao što su Nikole Tesle ili Albanske golgote, kaže naša sagovornica.

- Onda žitelji tih ulica zovu ili dolaze kod nas da protestuju, ali u takvim slučajevima mi smo praktično nemoćni.


Želim da apelujem na građane da vode računa i o tome, kako bi “Komrad” mogao bez takvih problema da se stara o higijeni u gradu – kaže Nela Cvetković.

 

    
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: