BAHATO: Račun za službeni mobilni 149.000!

Lokalne vesti - Četvrtak 18.09.2014 - 10:48

Portparolka Zdravstvenog centra u Vranju Beba Kanački napravila je telefonski račun službenim mobilnim telefonom od blizu 150.000 dinara.

Beba Kanacki-ilustracija Beba Kanacki-ilustracija

Od te sume, Kanački je 129.306 dinara uspela da potroši samo u romingu, a kako se saznaje, telefon je koristila u Grčkoj i Makedoniji.
 
Martovska faktura Zdravstvenom centru od strane Telekoma iznosila je blizu 257.000 dinara, što je rekord u Vranju kada je reč o potrošnji telefonskih impulsa.
 
Ali, i pored tog martovskog „spornog“ računa, ni ostali do sada nisu za pohvalu.
 
U aprilu je ZC za telefon platio, bez portparolkinog rominga, oko 108.000 dinara, maju 120.000, junu 152.000 i  julu 103.000 dinara, što opet nisu zanemarljive cifre.
 
Portparolka ZC Beba Kanački kaže da ne prihvata ispostavljeni račun, te da je u skladu sa tim podnela tužbu protiv Telekoma.
 
– Sudski postupak sa Telekomom, a u vezi sa tim računom je u toku. Ne priznajem taj račun i očekujem da se proces okonča u moju korist.
 
Reč je o GPRS uslugama u inostranstvu. Taj račun ne može da mi se odbije od plate, jer ja platu ne primam godinu dana, pošto sam neugovoreni radnik, iako ni to sa neugovorenim radnicima ne priznajem – kaže Kanački.
 
Izjavu i objašnjenje direktora Zdravstvenog centra Vladimira Stamenkovića nismo uspeli da dobijemo ni posle više telefonskih poziva.
 
Najpre je saopštio da je zauzet, a onda se od tog trenutka nije odazivao na pozive.
 
Kako se saznaje, Zdravstveni centar je uložio žalbu na martovski račun, ali je iz Telekoma stigao odgovor da je sa broja portparolke saobraćaj ostvaren u iznosu koji je i fakturisan, te da je žalba odbijena.
 
– Nakon sprovedenih provera od strane nadležnih službi Telekom Srbija, utvrđeno je da je pretplatnički broj 064/809 ---- u navedenom periodu ostvario prikazan GPRS roming saobraćaj u celosti, posredstvom roming operatera MKDCC u Makedoniji, GRCCO i GRCSH u Grčkoj, kao i to da je isti ispravno fakturisan u skladu sa važećim cenovnikom Telekom Srbija.
 
U skladu sa prethodno navedenim, prigovor je rešen kao neosnovan. Fakturu je potrebno izmiriti u najkraćem roku – stoji između ostalog u dopisu Telekoma.
 
Iako je spisak obustava zarade Bebe Kanački veoma interesantan, na njemu ne postoji administrativna zabrana u korist Telekoma, što znači da je celokupan iznos računa platio Zdravstveni centar.
 
Poređenja radi, telefonski račun gradonačelnika Vranja Zorana Antića sa uključenim uslugama u romingu nijednom nije prešao iznos od 25.000 dinara.
 
U Gradskoj upravi kažu da za sve zaposlene, uključujući i gradonačelnika, koji koriste službeni mobilni telefon postoji limit potrošnje impulsa i internet usluga.
 
Sve preko tog limita uredno im se skida od prve naredne plate. Kako je saopšteno, nikome nikada nije stigao račun veći od 25.000 dinara.
 
Faktura koju je ZC platio Telekomu je ista kao i šest prosečnih plata Vranjanaca, a sam račun Bebe Kanački visok je kao osmogodišnja potrošnja prosečnog Vranjanca za mobilni telefon.
 
autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: