Bajaga i Legende na Danima Vranja

Lokalne vesti - Sreda 13.08.2014 - 12:29

Program ovogodišnjih 10. po redu „Dana Vranja“ koji se održavaju u okviru „Vranjskog kulturnog leta“ predstavljen je u sredu u Skupštini grada.

Rukovodsttvo najaviilo bogaate Rukovodsttvo najaviilo bogaate

Manifestacija počinje 25. avgusta Međunarodnom smotrom  folkolora a završava se 31. avgusta  predstavom  „Stari dani“ u izvođenju vranjskog pozorišta „Bora Stanković“.

Organizatori  najavljuju raznovrstan program za sve ukuse.

Nakon Memorijala Bakija Bakić, 26. avgusta, u Vranju će 27. avgusta nastupiti Leksington bend.

Veče vranjske pesme 28. avgusta biće u znaku solista Merime Njegomir, Čede Markovića , Branimira Stošića, Ivane Tasić i orkestra Vlade Panovića.

U Vranju će nastupiti i “Legende” 29. avgusta,  a za 30. avgust najavljeno je gostovanje Bajage i instruktora .
 
Iz gradskog budžeta je za „Dane Vranja“ opredeljeno 4,2 miliona dinara, a organizatori najavljuju i pomoć sponzora koji su zainteresovani da pomognu realizaciju te tradicionalne manifestacije grada.

Gradonačelnik Zoran Antić kaže da se radi o preduzetnicima i privrednicima poznatim Vranjancima.

- Mislim da ćemo sa tim sredstvima koje će obezbediti sponzori uspeti da zaokružimo finansijsku celinu.

Ono što moram da kažem da su „Dani Karanfila“ koji su održani u Vranjskoj Banji potpuno isplaćeni i da nema nikakvih dugovanja.

Ekipa koja je radila na ovom projektu gledala je da program „Dana Vranja“ bude koncipiran i prilagođen da zadovolji potrebe i interese šire publike i da civilizacijski i kultorološki to bude jedan nivo koji odražava interese grada a da prateći sadržaji ustanova kulture daju dodatni ton – kaže Antić.

Nela Dimitrijević, većnica zadužena za kulturu izrazila je zadovoljstvo što se „Vranjsko kulturno leto“ završava manifestacijom koja obećava da će biti uspešna, „Dani Vranja“.

- Veoma sam ponosna na činjenicu da se ove godine u „Dane Vranja“  uključuju baš sve institucije kulture i mnoga fizička lica i da su se svi dobrovoljno javili  i izrazili želju da učestvuju – kaže Dimitrijevićeva.

Nebojša Zupančić, većnik zadužen za ugostiteljstvo, turizam i preduzetništvo kazao je da će po kvalitetu izvođača ovo biti možda i do sada najkvalitetniji „Dani Vranja“ urađeni u našem gradu.

- TO Vranje teži tome da manifestacija „Dani Vranja“ u nekom doglednom periodu postane jedan od onih događaja o kojima će se pričati i koji će imati svoje mesto na kulturnoj mapi Srbije - kazao je Tomislav Stojanović direktor, TO Vranje.

Od pratećih programa on je najavio Etno sajam, prezentaciju javnih ustanova i pojedinaca, demonstracionog karaktera.

- Tu je i takmičenje u pripremanju jela, promocija CD-a Merime Njegomir u Muzej kući Bore Stankovića, scenski prikaz „Tonem“ glumca Dragana Živkovića i srednjoškolaca, koncert hora Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Biće organizovan  Međunarodni planinarski maraton, ali i revija oldtajmera koja će biti bogatija od prošlogodišnje sa automobilima iz Slovenije, Mađarske i Italije – kaže Stojanović.

Glavni događaji i nastupi „Legenda“ i Bajage biće na centralnoj bini na parkingu ispred Galerije Narodnog muzeja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: