Banja dobija novi trg

Lokalne vesti - Sreda 08.04.2015 - 11:25

Vranje - Sredstva za rekonstrukciju platoa u centru Vranjske Banje odobrena su u Ministarstvu privrede, tako da će uskoro biti raspisan tender za realizaciju velikog projekta.

centar Vranjske Banje- foto: A.Stojkovic centar Vranjske Banje- foto: A.Stojkovic

Prema rečima predsednice gradske opštine Vranjska Banja Slavice Sotirović, Ministarstvo je odobrilo sredstva u iznosu od 3,14 miliona dinara, a sa isto toliko radove će finansirati Grada Vranje.

– Na konkursu Ministarstva privrede smo sa projektom uređenja platoa u centru Banje konkurisali i dobili polovinu sume koja će nam biti potrebna za realizaciju.

Ostatak će finansirati Grad Vranje, jer je vrednost projekta 6,28 miliona dinara.

Očekujem da odluka bude objavljena u Službenom glasniku, s obzirom da je već objavljeno na sajtu Ministarstva.

Nakon toga raspisujemo tender za javne nabavke i nadam se da će projekat u toku ove godine biti realizovan – kaže Sotirovićeva.

Projekat podrazumeva rekonstrukciju platoa pored Kulturnog centra u Vranjskoj Banji, a prekoputa osnovne škole „Predrag Devedžić“.

Na tom mestu biće postavljeni tipski objekti za prodaju raznih proizvoda, održavanje književnih večeri i ostalih manifestacija kulture i zabave.

Kako se saznaje, Banja će na tom mestu imati još jednu fontanu sa kandelaberima i zelenilom, čime se drastično obogaćuje turistička ponuda Vranjske Banje.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: