Banja ipak dobija petlju?

Lokalne vesti - Utorak 30.08.2016 - 22:18

Vranje - Intenziviranje aktivnosti u vezi izgradnje isključenja sa Vranjsku Banju sa autoputa Koridora 10 pojačano je nakon formiranja nove vlasti, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Banja neće ostati slepo crevo FOTO Vranje.org.rs Banja neće ostati slepo crevo FOTO Vranje.org.rs

Očekuje se da će početkom septembra biti poznati i novi detalji oko narednih aktivnosti u vezi ovog projekta.

Prema rečima Nebojše Bogdanovića, predsednika gradske opštine Vranjska Banja, do kraja ove nedelje očekuju se precizniji podaci iz “Puteva Srbije”, o budućim radovima na izgradnji isključenja i uključenja.

- U narednim danima bi trebalo da usledi sastanak sa nadležnima iz “Puteva Srbije”, tako da ćemo tada imati  potpune i precizne podatke o planovima i aktivnostima oko izgradnje isključenja sa autoputa.

Već sam imao kontakte sa ljudima iz sektora za planiranje u “Putevima Srbije”, tako da bi vrlo brzo trebalo da imamo veoma precizne informacije o tome kako će teći radovi i kad bi sve trebalo da bude gotovo
- kaže Bogdanović.

Da će Vranjska Banja dobiti uključenje i isključenje sa autoputa odlučilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u februaru ove godine, kada je opštini i zvanično stigao dopis da su sagledane stvarne potrebe ove varošice za konkretnu i bolju vezu sa autoputem.

Izlaz za Vranjsku Banju biće u Bresnici, gde je i ranije bilo isključenje sa tadašnjeg magistralnog puta.

Još od 2011. godine postoji zajednička odluka svih odbornika u Skupštini Banje, da se ovom mestu vrati komunikacija sa Koridorom 10, nakon što je aktuelni projekat izgradnje autoputa izostavio petlju za Vranjsku Banju.

Opštinska rukovodstva u  prethodna dva mandata u Vranjskoj Banji, uputila su bila mnoge dopise prema nadležnom ministarstvu, i na kraju uspela da izdejstvuju da se obezbede finansijska sredstva da se izradi projektno tehnička dokumentacija.
 
Lokalna samouprava u Vranjskoj Banji je ocenila da je izgradnja komunikacija sa autoputa da od izuzetnog značaja za Banju, i da je to još jedna šansa za razvoj ovog mesta.

To je uvršteno u budžet  “Puteva Srbije” za 2016. godinu, i planirana su sredstva da se uradi projektno tehnička dokumentacija, podseća Slavica Sotirović,  doskorašnja predsednica opštine Vranjska Banja,  za čijeg mandata je i izdejstvovano  isključenje i uključenje na autoput.

- U prvoj polovini ove godine trebalo je da se uradi projektno tehnička dokumentacija.

Poslednje informacije koje sam imala u vezi ovog projekta su sa kraja maja, u trenutku kada sam odlazila sa funkcije.


Raspisani su bili tenderi na osnovu kojih je trebalo da se počne sa izradom projektno tehničke dokumentacije za isključenje i uključenje.

Ove godine su samo planirana sredstva za te namene, tek nakon izrade dokumentacije treba planirati nova sredstva da se uradi to isključenje i uključenje
- pojašnjava Sotirovićeva.

Ona kaže i da je prema informacijama koje je imala do maja, tehnički izvodljivo izgraditi isključenje i uključenje na autoputu, i to na lokaciji gde je do pre nekoliko godina ono i bilo u Bresnici.

Sotirovićeva poručuje da je najbitnije da se završi započeti projekat, bez obzira ko od političkih stranaka bio na vlasti, jer je to od izuzetnog značaja za Vranjsku Banju.

Inače, u brojnim vodičima  za  letovanje 2016. godine, koji su objavljivani u prestoničkim medijima, Vranjska Banja je bila označena kao idealno mesto za predah, odmor i prenoćište na  otprilike polovini puta ka Grčkoj, idući sa severa Srbije autoputem Koridora 10.

Prema sadašnjem rešenju,  za Vranjsku Banju se sa autoputa može ili preko petlje za Vranje, ili preko isključenja u Vladičinom Hanu.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: