Banja obeležila Dan oslobođenja

Lokalne vesti - Sreda 06.09.2017 - 13:37

Vranje - Povodom 73. godišnjice oslobođenja Vranjske Banje u Drugom svetskom ratu na spomenik oslobodiocima vence i cveće su položili narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, predsednik gradske opštine Dragan Sentić sa saradnicima, kao i delegacije policije i SUBNOR - a.

Svečano u Banji. Foto: vranje.org.rs Svečano u Banji. Foto: vranje.org.rs

Na svečanoj sednici Skupštine u Vranjskoj Banji, koja je održana povodom godišnjice oslobođenja ovog mesta, Dragan Sentić, predsednik banjske opštine, podsetio da je u borbama poginulo više od 150 ljudi.

- Brojnim generacijama srpskog naroda sudbina je dodelila da njihov život bude ispunjen neprestanom borbom za slobodu.

Istorija je sve to zapisala i ostavila kao veliku zaostavštinu za buduća pokoljenja.

Ta zaostavština mladim generacijama će biti izvor nadahnuća u borbi za očuvanje nacionalnih i državnih interesa, ali i njihov dug prema milionskim žrtvama naših oslobodilačkih ratova
- istakao je Setnić.

Povodom Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu za izuzetne rezultate zahvalnice su dobili,učenica osmog razreda O.Š. “Predrag Devedžić” u Vranjskoj Banji Natalija Dimitrov, “Simpo” i “Jumko”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: