Banja obeležila godišnjicu oslobođenja od Turaka

Lokalne vesti - Utorak 26.01.2016 - 15:06

Povodom 138 godina od oslobođenja Vranjske Banje od Turaka, gradonačelnik Vranja Zoran Antić i predsednica ove gradske opštine Slavica Sotirović, u znak poštovanja na nastradale srpske vojnike otrkili su spomen obeležje oslobodiocima.

Antić i Sotirovićeva na svečanom otvaranju; Foto: vranje.org.rs Antić i Sotirovićeva na svečanom otvaranju; Foto: vranje.org.rs

Ono će, kako je rečeno, zanavek podsećati potomke slavnih ratnika i buduće generacije na ljude koji su se borili za slobodu i dali svoje živote.

U neposrednoj blizini spomen obeležja, na trgu u Vranjskoj Banji, gradonačelnik Antić i predsednica Sotirović, predali su na upotrebu i javnu česmu.

Povodom godišnjice oslobođenja održana je i svečana akademija, na kojoj su dodeljena i priznanja zaslužnim pojedincima.

Specijalno javno priznanje ,,26. januar" dobio je Vasilije Antić, nekadašnji pomoćnik ministra zdravlja, koji sada rukovodi Domom zdravlja u Kragujevcu.

Javna priznanja dobili su Jovica Stojilković za izuzetne rezultate u oblasti humanitarnog rada, Milan Anđelković, član Atletskog kluba ,,Vranjski maratonci" i Miloš Pavlović, učenik osmog razreda osnovne škole u Krivoj Feji.

 

  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: