Banja slavi SVETOG ILIJU

Lokalne vesti - Utorak 02.08.2016 - 10:36

Vranje - Obeležavanje hramovne slave Svetog Ilije počelo je u Vranjskoj Banji Liturgijom u tamošnjoj crkvi, kojoj su prisustvovali predstavnici rukovodstva Vranjske Banje.

Sa ranijih proslava praznika FOTO SPC Sa ranijih proslava praznika FOTO SPC

Pored Nebojše Bogdanovića, predsednika gradske opštine Vranjska Banja, liturgiji je prisustvovao i Slaviša Bulatović, narodni poslanik.

Obeležavanje praznika Svetog Ilije u Vranjskoj Banji nakon liturgije nastavlja se tradicionalnim narodnim saborom.


Sabor u Vranjskoj Banji ima veoma dugu tradiciju, i po beleškama ovdašnjih hroničara, datira još od 1878. godine i oslobađanja ovog kraja od Turaka.

Nevreme, jak vetar i obilna kiša, koje je zahvatilo u ponedeljak uveče Vranje i okolinu, malo je odložilo jutarnje postavljanje tezgi prodavaca u Banji.

Ranijih godina, na sabor u Banji dolazilo je po više hiljada ljudi iz Vranja, okolnih banjskih sela, ali i ostalih gradova u okrugu, pa se očekuje da posećenost bude velika i ove godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: