Banjčani taoci političkih sukoba

Lokalne vesti - Utorak 18.03.2014 - 12:29

Vranje - Oko 50 radnika Uprave Banje i gradske opštine Vranjska Banja nije primilo ni prvi deo februarske zarade koji je uplaćen u utorak ostalim korisnicima lokalnog budžeta.

Banjska opština Banjska opština

Predsednica Vranjske Banje Slavica Sotirović kaže da se može dogoditi da tamošnji radnici stupe u štrajk, jer su taoci, kako je kazala, „nečije samovolje i političke osvete“.

– Najpre radnici nisu primili plate za januar koje su svima isplaćene 28. februara.

Sada je isplaćena prva polovina za februar, za radnike u Banji opet ništa.

To je sada već veliki problem, jer je na cedilu oko 50 porodica, u kojima ima i dece na studijama u drugim gradovima.

Takođe, svi ti ljudi nisu platili račune. To što gradonačelnik Vranja kaže da nismo legitimni i da ja nemam deponovani potpis nije istina.

Ja imam deponovani potpis, a dostavićemo ako treba sve papire i dokumentaciju o legitimitetu sadašnjeg rukovodstva Vranjske Banje – kaže Sotirovićeva i dodaje da su dopisi poslati svim relevantnim ustanovama na nivou republike.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da radnici u Banji i dalje neće dobijati zarade, jer kako tvrdi, rukovodstvo te gradske opštine nije legitimno izabrano.

– Slučaj Vranjske Banje je u postupku rešavanja i moraće da se potpuno legitimišu jer su sada potpuno nelegitimni.

Kada sve budu uredili po Statutu grada, onda ćemo nastaviti sa razgovorima oko isplate zarada. Ne može da se menja predsednik opštine, a da ostane nepipnuto opštinsko veće.

Kad neko nešto ne zna, treba da pita, a ne da radi suprotno zakonima i aktima – kaže Antić.

On nije mogao da odgovori još koliko će radnici u Banji biti bez plata, jer kako je kazao, to sada zavisi od rukovodstva gradske opštine.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: