BANJSKA POSLA: Hristić ponovo na meti

Lokalne vesti - Petak 12.02.2016 - 13:42

Vranje - U školi „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji nema mira oko izbora prvog čoveka ustanove, jer je grupa zainteresovanih roditellja pokrenula peticiju protiv kandidature ranijeg direktora Bratislava Hristića, zahtevajući da se krivičnom istragom ispita njegovo dosadašnje poslovanje.

Hristić ponovo na udaru nezadovoljnika FOTO A. Stojković Hristić ponovo na udaru nezadovoljnika FOTO A. Stojković

Odatle do krivične prijave nije prošlo mnogo, a kako se navodi u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, Hristić se istražuje zbog “zloupotrebe službenog položaja”  a u vezi “nepravilnosti prilikom polaganja prijemnog ispita tokom juna 2015. godine”.

Iz Tužilaštva kažu da je u toku provera navoda iz krivične prijave.

Roditelji u svojoj peticiji objašnjavaju da je Hristić za vreme polaganja prijemnog ispita u junu prošle godine izvršio krivično delo tako što je od komisije koja je bila zadužena da prati regularnost uzeo i otvorio koverte sa imenima i šiframa učenika, kako bi video rezultate testova, i to pre nego što bi komisija imala uvid u njih.

Potpisnici peticije tvrde da je direktor otvarao koverte sa testovima i šiframa pred nekolicinom ljudi u svojoj kancelariji , među kojima su bili i članovi Školskog odbora i roditelji, zatim donosio koverte sa imenima, otvarao šifre i testove, navodno, čak ih i rešavao ispravno.

Bratislav Hristić kaže da prvi put čuje za krivičnu prijavu, i da do njega još uvek zvanično nije ništa stiglo.

- Roditelji su u junu bili nezadovoljni kontrolom Ministarstva prosvete, smatraju da su njihova deca žigosana jer su dobila super kontrolu za vreme polaganja ispita i zbog toga su i pisali ministarstvu.

Ministarstvo prosvete je dalo zvaničnu ocenu da nikakvih nepravilnostu za vreme polaganja prijemnog ispita nije bilo i da je sve urađeno po stručnim uputstvima
- kaže Hristić.

I on sam se pita kome je u interesu da posle skoro godinu dan ponovo poteže taj slučaj?

- Ovde je reč o roditeljima koji imaju nešto lično protiv mene - smatra Hristić.

A možda je, mada Hristić to nikako ne želi da kaže, najvažnije to što je on deo Ljajićevog SDPS-a, a Banju drže naprednjaci, koji po svaku cenu žele svog direktora u školi?

- Ako je to u pitanju, onda je akcija protiv Hristića upadljivo pogrešna i sumnjiva, i samo će ga ojačati.
 
Sa druge strane, ni on silom ne može da postane direktor. Odlučiće Beograd, kao i obično
- kaže za OK Radio dobar poznavalac banjskih političkih prilika.
 
Hristić je inače profesor razredne nastave, trenutno je u školi raspoređen na mesto bibliotekara. On je već jednom napadnut od strane nepoznatih počinilaca, i pretučen ispred kuće u kojoj živi.

Mada je on za OK Radio tvrdio da zna ko mu je ugrozio žiivot, policija nikada nije makla dalje od potrage za N.N. izvršiocima.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: