Baš bogato kulturno leto

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.05.2015 - 08:12

Većnica za kulturu u Vranju Nela Dimitrijević najavila je da u ponedeljak počinje “Vranjsko kulturno leto”, tradicionalnom manifestacijom “Maj mesec muzike”.

Sa prošlogodišnjeg kulturnog leta, foto A. Stojković Sa prošlogodišnjeg kulturnog leta, foto A. Stojković

- Organizacioni odbor “Vranjskog kulturnog leta”  je formiran i verujem da će i program u toku sledeće nedelje biti konačan.

Ono što je izvesno u ovom trenutku je manifestacija “Maj mesec muzike”, “Dečije kulturno leto” od 7. do 26. juna u Vranjskoj Banji, “Balkan street festival” od  15. do 30. juna, dok će 16. maja biti održana “Noć muzeja”.

Posebnu pažnju skrećemo na izložbu slika galerije iz Montane u Bugarskoj, planiranu za 18. maj – kaže Dimitrijevićeva.

Po njenim rečima to je početak međunarodne saradnje za koju veruje da će rezultirati i nekim većim projektima.

Grad će 1. juna obeležiti gradsku slavu, 10. juna biće proslavljen 55. rođendan Narodnog muzeja , a zaljubljenike očekuje i takmičenje pantomimičara, “Fantom fest” krajem juna.

Početkom jula u Vranjskoj Banji biće održani “Dani karanfila”. Međunarodni festival  folklora biće održan u avgustu u organizaciji GKUD “Sevdah”, a  “Zlatni puž” festival  u organizaciji ŠAF-a.

Kako je Dimitrijevićeva najavila, “Vranjsko kulturno leto” biće završeno krajem avgusta, kada se već po tradiciji održavaju “Dani Vranja”.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: