BAT kupio hrvatski TDR

Lokalne vesti - Četvrtak 01.10.2015 - 15:23

British American Tobacco (BAT) priveo je kraju ranije najavljeni proces kupovine kompanije TDR d.o.o. (Tvornice duhana Rovinj).

Vranje - BAT je posle Srbije ušao i na tržište Hrvatske FOTO: LOGO BAT-a Vranje - BAT je posle Srbije ušao i na tržište Hrvatske FOTO: LOGO BAT-a

Ovaj posao urađen je sa Adris Grupom, po ukupnoj ceni od 550 miliona evra.

TDR je vodeći nezavisni proizvođač cigareta u Jugoistočnoj Evropi sa liderskom pozicijom na hrvatskom tržištu i jakom pozicijom u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.

- Ovo je veoma značajna akvizicija koja će ubrzati rast kompanije British American Tobacco u regionu, jer predstavlja sinergiju BAT-ovog međunarodnog iskustva i ekspertize sa TDR-ovim nasleđem i lokalnim znanjem.

Akvizicija će dodatno ojačati BAT-ovu poziciju na tržištu Srbije, istovremeno pružajući i nove mogućnosti našoj fabrici u Vranju - izjavio je Tanos Trimis, generalni direktor kompanije BAT za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: